Hemşire Ömür Erez'i katleden Rahmi Uygun tutuklandı!

TAKİP ET

İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak görev yapan Ömür Erez'i katlederek öldüren saldırgan Rahmi Uygun, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Dün saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan hemşire Ömür Erez, Rahmi Uygun adlı bir kişi tarafından başından vurularak hayatını kaybetmişti. Polis tarafından yakalanarak gözaltına alına ve hemşirenin ölmesine neden olan Rahmi Uygun hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştı. 



Başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheli şahsın olayın yalandığı saatte maktulün iş yerine gittiği ve maktülü öldürdükten sonra olay yerine gittiği kiralık araçla firar ettiği, olay yeri inceleme ekiplerinin raporlarında ise maktülün yanında 5 adet 7.65 mm kovan ve 1 çekirdek elde edildiği tespit edildi.



Konya’da ikamet eden şüpheli şahsın 2 yıl önce maktülle sosyal medya üzerinden tanıştığı ve bu süreçte maktulün Konya iline birkaç kez gittiğini anlaşıldığı, fakat daha sonra maktül ile şüpheli şahsın ayrıldıkları, ayrılık sonrasında ise şüphelinin maktulü sürekli rahatsız ettiği belirlendi. 



Şüphelinin 19 Ocak günü Konya’dan İstanbul’a geldiği ve olayın yaşandığı günden 1 gün önce maktulün tanık Mevlüt K.’yı arayıp 'Bu Konyalı beni öldürecek, gel beni kurtar.' dediği bilgisine ulaşıldığının anlatıldığı soruşturma dosyasının işletildiği mahkeme heyeti, hemşire Ömür Erez’i silahla vurarak öldüren Rahmi Uygun'un 'Tasarlayarak öldürme' suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.



 

Hemşire Ömür Erez Rahmi Uygun tutuklama kararı