Hemşire (Yenidoğan) iş tanımı nedir? Hemşire (Yenidoğan) maaşları ve güncel iş ilanları

TAKİP ET

Yeni doğan bebeklerin bakımı konusunda önemli bir rol üstlenen hemşire (yenidoğan) mesleğinin maaşları ve güncel iş ilanları bir çok kişinin gündeminde bulunuyor. Peki hemşire (yenidoğan) iş tanımı nedir? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Sağlık sektörünün zor alanlarından birisi olan doğum konusunda hemşirelerin yeri ayrıdır. Yeni doğacak çocukların doğumu sonrası bakımı ve gözetiminden sorumlu olan hemşire (yenidoğan) mesleğinin maaşları ve güncel iş ilanları iş arayan yüzbinlerce kişinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bir çok insan hemşire (yenidoğan) mesleği hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki hemşire (yenidoğan) iş tanımı nedir?
Hemşire (Yenidoğan) İş Tanımı Nedir?

Yeni doğan bebeklerin doğum sonrası bakımı ve gözetiminden sorumlu olan sağlık personeline hemşire (yenidoğan) adı verilir. En az ortaöğretim (lise ve dengi) seviyesinde eğitim almış olan kişilerin çalıştığı hemşire (yenidoğan) mesleğinin güncel iş ilanları genellikle https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx sitesi üzerinden sık sık yayınlanmaya devam ediyor. Bu meslekte görev almak isteyen ve gerekli şartları karşılayan her kişi başvuruda bulunabilir.
Hemşire (Yenidoğan) Ne İş Yapar?

Hemşire (yenidoğan) mesleğinde iş hayatına devam eden bir kişinin gün içerisinde yerine getirmesi gereken bazı görevleri bulunmaktadır. İşte o görevlerden bazıları:
- Ambulans ekiplerinden hastaları teslim almak
- Hastaları servis hakkında bilgilendirmek
- Hastaların genel vücut analizlerini yapmak
- Hastaların günlük ihtiyaçlarını yerine getirmek
- Annelere çocuklarını nasıl emzirecekleri konusunda gerekli eğitimleri vermek
- Doktorların muayene bilgilerini gözlem formuna kaydetmek
- Hastaların damar yollarının takibini yapmak ve gerektiğinde damar yollarını açmak
- Hastalardan alınan numunelerin ilgili yerlere gerekli talimatlar doğrultusunda ulaşmasını sağlamak
- Servis eczanesinden ilaçların sayımını ve kontrollerini gerçekleştirmek
- İlaçların temin edilmesi için gerekenleri yerine getirmek
- Tedavisi sona ererek taburcu olan hastalara evde yapması gereken işlemleri söylemek
Türk Meslekler Sözlüğü’nde 2221.29 meslek kodu ile yer alan hemşire (yenidoğan) mesleği meslek ana grubu olarak profesyonle meslek mensupları grubunda, meslek alt ana grubu olarak sağlık ile ilgili profesyonel meslek mensupları grubunda, meslek grubu olarak hemşirelik ve ebelik ile ilgili profesyonel meslek mensupları grubunda meslek birim grubu olarak ise hemşirelik ile ilgili profesyonel meslek mensupları grubunda yer almaktadır.
Hemşire (Yenidoğan) Maaşı Ne Kadar?

Türkiye’de hemşire (yenidoğan) olarak çalışan bir kişi aylık ortalama olarak 7.500 TL maaş almaktadır.  2021 yılı itibariyle en düşük hemşire (yenidoğan) maaşı 2.826 TL iken en yüksek hemşire (yenidoğan) maaşı ise 15.000 TL’dir. Bu maaş kişinin çalıştığı yerin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Genellikle özel hastanelerde hemşire (yenidoğan) olarak yer alan kişilere daha fazla maaş verilmektedir. Aynı zamanda hemşirelerin kıdemi ve tecrübesi de maaşa etki etmektedir.

 

hemşire (yenidoğan) hemşire (yenidoğan) maaşı