Hepsini geride bıraktı! Ağustos Ayı'nın zam şampiyonu bakın ne oldu?

TAKİP ET

İstanbul ticaret odası dün İstanbul'un enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Bugün de İstanbul ticaret odası tarafından ağustos ayında zam şampiyonu açıklandı. İstanbul'da ağustos ayında zam şampiyonu maç bilet giriş bileti oldu.

Reklam
Reklam

İstanbul ticaret odası tarafından ağustos ayında bir önceki aya göre İstanbul’da en çok fiyatı artan ve azalan ürünler açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 242 ürünün 106’sının perakende satış fiyatı artarken 23 ürünün ise fiyatı düştü. Fiyatı değişmeyen ürün sayısı ise 113 oldu.

Ağustos ayı zam şampiyonu belli oldu

İstanbul ticaret odası tarafından açıklanan verilere göre ağustos ayına zam şampiyonu da belli oldu. Buna göre ağustos ayında fiyatı en çok artan ürün kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubunda yer alan maç giriş bileti ücreti oldu. Ağustos ayında maç giriş bileti ücreti %90,90 artış gösterdi. Hemen ardından ise ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yer alan mektup gönderim ücreti %50 artışla ikinci sırada bulunuyor. Ağustos ayında gıda grubunda fiyatı en çok artan ürünler ise limon ve salça oldu.

Şeftali fiyatı ucuzlayan ürün oldu

Bunların yanında Ağustos ayında gıda harcamaları grubunda yer alarak fiyatı azalan ürünlerin başında ise şeftali çekti. Bir önceki aya göre fiyatı %32,39 gerileme gösteren şeftali en fazla fiyat düşüşü yaşayan ürün oldu. Gıda harcamaları grubunda fiyatı düşen diğer ürünler ise erik, yaş üzüm, armut ve biber oldu.