Her geçen gün sayı artıyor! Acile gelen çocuk sayısı 2000'i geçti

TAKİP ET

Havaların iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlaması ile birlikte acile yapılan başvuru sayısı arttı. Özellikle çocuklar daha çok hastalanıyor. Şu anda Diyarbakır'da acil servislere başvuru yapan çocuk sayısı günlük 2000'in üstüne çıktı.

Reklam
Reklam

Soğuk havaların Türkiye'ye giriş yapması ile birlikte Gribal enfeksiyon şikayetleri arttı. Özellikle çocuklarda yaygın bir salgın bulunuyor. Doçent Doktor Muhammed Athena, Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı olan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin acil servisine günlük 2.000'in üstünde çocuğun başvuru yaptığını söyledi. Şu anda hastanede başvurular 4 katına çıkmış durumda.

Çocukların şikayetleri arttı

Son 1 ay içinde Diyarbakır'da 4 yaşın altındaki çocuklarda Gribal enfeksiyon şikayetleri artmaya başladı. şikayetlerin artması ile birlikte acil servislere yapılan başvurularda da artış var. Uzmanlar virüslerin artık kombi ne hale geldiğini ve daha hızlı ilerlediğini söylüyor. Özellikle akciğer enfeksiyonu zatürre ve bronşit neden olan bu bulutlar sebebiyle çocuklar olumsuz etkileniyor.

Günlük 2000 vaka çıkıyor

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Kliniği Sorumlusu ile Doğu Pediyatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Asena, Diyarbakır'da acil servislere çocuk başvurularının arttığını söyledi. Bağışıklık sistemi zayıf alan çocukların olumsuz etkilendiğini belirten Asena, şu anda başvuruların 4 katına kadar çıktığını ve günlük 2 bine ulaştığını dile getirdi. Ailelere tavsiyelerde bulunan Asena, çocukların beslenmelerine ve sıvı alımlarına dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi.