Herkes ev alacak! Kiracılığa son! 1.500 TL taksitle en fazla ne kadar konut kredisi çekilir? Maaşa göre hesaplayın

TAKİP ET

Kredi almak isteyen herkesin aklında bazı sorular var. 1.500 TL taksitle ile kredi almak mümkün mü? Ne yazık ki bazı ekonomik düzenlemeler ile çekilebilecek kredi miktarı düşürülmüştür. Bu durum ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlere etkilememiştir. Ancak konut kredisi gibi yüksek meblağlarda kredi almak isteyen vatandaşları bir hayli zorlamaktadır.

Reklam
Reklam

Herkes ev alacak! Kiracılığa son! 1.500 TL taksitle en fazla ne kadar konut kredisi çekilir? Maaşa göre hesaplayın... Kredi çekmek istediğinizde hangi bankaya giderseniz gidin bazı kuralları bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde eliniz boş dönebilirsiniz. Ekonomik düzenlemelere göre aylık taksit ödeme tutarı hane gelirinin altında kalmalıdır. Bu tutar %50 civarında olup hane üyelerinin geçim sıkıntısı yaşamamalarını hedeflemektedir. Bu durum yalnız yaşayanlar için de geçerlidir. Bu durumda sadece başvuran kişinin maaşı üzerinden hesaplama yapılır. 

0.99 faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? 500 bin, 600 bin, 700 bin, 800 bin, 900 bin ve 1 milyon TL konut kredisi 0.89 ve 0.99 faizle 120 ay vade hesaplama


Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 0.49, 0.64, 0.69, 0,74, 0.79, 0.89 ve 0.99 faizle konut kredisi ve nakit para veriyor! 120 ay taksitle


240 ay vadeli 400 TL taksitle! TOKİ'den o şehirlerde kurasız dar, alt gelir ve asgari ücretli çalışana konut satışı başladı




 

Maaşıma Göre Ne Kadar Kredi Çekebilirim?


Konut kredisi diğer kredilerden daha avantajlıdır. Bunun sebebi bazı vergilerden muaf tutulmasıdır. %20 oranında daha az vergi ödediğiniz için düşündüğünüzden daha az masraflıdır. Konut kredisi hesaplanırken kişinin veya ev halkının maaş bilgileri hesaplanır. Belirlenen krediler yüksek vade farkıyla verilmez. En fazla 10 yıllık bir ödeme planı hazırlanır. Bu da 120 aya tekabül eder. 



Kredi notu kredi çekme konusunda önemli bir etkendir. Kredi puanınız, mali geçmişinizi yansıtan sayısal bir değerdir. Kredi notunun yüksek çıkması, ödemelerinizde güvenilir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterirken, yüksek kredi notu, başvurunuzun genel olarak onaylanacağı anlamına gelir. Bankalar için güvenilir bir kişilik demektir.  Alabileceğiniz maksimum kredi tutarı kanunla sınırlı olmakla birlikte, kredi notunuz düşükse beklediğinizi alamayabilirsiniz. Muhtemelen banka size ihtiyacınızdan çok daha az kredi verebilir.


 

Konut Kredisi Hesaplama


Maaş üzerinden konut kredisi hesaplarken öncelikle aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarı belirlenir. Orta seviyedeki bir bütçe için bu tutar ortalama 1.500 civarıdır. 120 ay vadeyle ödeme planı oluşturulduğunda çıkan tutara faiz oranı eklenir. Her bankanın faiz oranı farklı olduğu için net bir miktar belirtilmemektedir.Konut kredi almaya karar verdiyseniz hemen bu krediye verecek olan bankaya başvuruda bulunarak detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz. Uygun taksitlerle ev sahibi olmak artık çok kolay!