Hesap Ver A101 gündemi ne? A101 markette ne oldu? Korkunç iddialar

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan A101 markette sosyal medyada tepki sesleri yükseliyor. 'Hesap ver A101' etiketi ile sosyal medyada kullanıcılar tepkilerini dile getirirken olaydan habersiz olanlar ise 'hesap ver A101 başlığı' ne sorusuna yanıt arıyor. Peki, A101'de ne oldu? A101 markete neden tepki var?

Reklam
Reklam

Sosyal medya kullanıcıları bugün Twitter'da “hesap ver A101” etiketini gündeme taşıdı. Twitter'da TT listesinin ilk sırasında yer alan hesap ver A101 etkisiyle sosyal medya kullanıcıları tepkilerini dile getirirken olayı bilmeyenler ise A101 markette ne olduğu sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, A101 markete neden tepki var? A101 markette Ne oldu? A101 marketin deposunda çıkan yangınla ilgili kan donduran iddialar haberimizin devamında…
 

A101 Esenler şubesinde yangın çıktı

Alınan bilgiye göre Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yer alan A101 marketin Esenler şubesinde yangın çıktı. Yangın sırasında depoda bulunan işçi yanarak hayatını kaybetti. A101 çalışanı Muhammed Ali Yaşar'ın ölümü sonrasında çalışma arkadaşlarından kan donduran iddialar geldi. Aynı zamanda Depodan gelen görüntülerde akıllara durgunluk verdi.
 

İhmaller zinciri

Market çalışanları iddia edildiği gibi Muhammed Ali Yaşar'ın ölümünü uyuya kalması sonucu meydana gelmediğini yıllardır devam eden bir ihmaller zincirini sonucu olduğunu anlattı. A101 market çalışanlarının ifadelerine göre Muhammed Ali Yaşar yasak olmasına rağmen mağazayı tek başına açmak zorunda bırakıldılar Muhammed Ali Yaşar'ın mağazanın deposuna da tek başına inmek zorunda kaldığı iddia edilirken yangın sırasında sesini kimseye duyuramadığı ve mahsur kaldığı öne sürüldü.

Ayrıca A101 Market çalışanları Muhammed Ali Yaşar'ın uyumadığını yangın çıkışını kapalı olması nedeniyle Depodan çıkamadığını söyledi. Uzun zamandır mağazada elektrik panolarının da arızalı olduğunu iddia eden çalışanlar A101 markete tepki gösterdi.

Hesap ver A101

A101 marketin deposunda çıkan yangın sosyal medyanın da gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları tepkilerini “hesap ver A101” etiketi altından Twitter'dan gösterdi.


Görüntüler ortaya çıktı

A101 market Esenler şubesinde çıkan yangında 1 işçinin hayatını kaybetmesi ile birlikte sosyal medya ayağa kalktı. Mağaza Market Sen de söz konusu görüntülerle ilgili bir açıklama yayınladı. Videodaki gerçeklerin görülmesi için daha kaç işçinin canından olması gerekir diye soran mağaza market sen, A101 marketin yaşananlarla ilgili hesap vermesi gerektiğini savundu.