Hesaplar sil baştan! Her şeyi unutun, memur, emekli, asgari ücretli herkesin maaşı değişiyor! İşte yeni rakamlar!

TAKİP ET

Milyonlarca kişinin maaşı değişiyor. Tüm hesaplar sil baştan yapılacak. Yeni rakamlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Emekli, memuru, Asgari ücretli çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca kişinin Temmuz ayı maaşları artacak. Maaşlara yeni düzenleme yapılırken ek ödemelerle birlikte binlerce lira hesaplara geçecek. İşte temmuz ayı için yeni rakamlar…

Reklam
Reklam

Ekonomik kriz, her geçen gün artmaya devam eden enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı vatandaşların canına tak etmiş durumda. Tüm beklentiler ise Temmuz ayına yöneldi. Vatandaşların gözü kulağı Temmuz ayında gelecek olan zamlarda. Milyonlarca vatandaş her geçen gün artmaya devam eden hayat pahalılığına karşı Temmuz ayında hatırı sayılır bir zam beklentisi içine girmiş durumda. Bu yönde hükümetten de yapacağı açıklamalar gelirken en belirgin açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Vedat Bilgin vatandaşların tüm hesaplamaları unutmasını isterken her şeyin sil baştan hesaplanacağını dile getirdi. Peki, Temmuz'da kimin maaşı ne kadar artacak? Temmuz'da maaşlara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yapılacak olan maaş zamlarını heyecanla takip ediyor ve bekliyor. Memur, emekli, Asgari ücretli, sosyal yardım alan herkesin maaşları Temmuz ayında yeniden hesaplanacak. Bazılarına enflasyon rakamları doğrultusunda otomatik zam yapılırken bazı Maaşlar için ise Devletin vereceği kararlar bekleniyor. Özellikle Asgari ücretli ve memurlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilginin ağzından çıkacak Her açıklamayı dikkatle takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk Müjdeli haberi 3600 ek gösterge bekleyen memur ve memur emeklisi için verdi. 3600 ek gösterge ile ilgili son durumu paylaşan bakan Bilgin umutları daha da arttırdı. Peki, 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

3600 ek göstergede son durum ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak 3600 ek gösterge son durum hakkında detayları paylaştı. 3600 ek göstergenin tamam olduğunu ve tüm detayların incelikle dikkate alınarak belirlendiğini belirten Bakan Bilgin, Haziran ayında meclis gündeminde olacağını söyledi. Yani haziran ayında TBMM'ye sunulacak değişiklik teklifinin kabul edilmesi durumunda Temmuz ayından itibaren milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşları değişecek. 3600 ek gösterge düzenlemesi Öncelikle hemşire, polis, öğretmen ve din görevlisi gibi göstergeleri düşük olan meslek gruplarını kapsayacak. Kapsamın Genişlemesi için çeşitli çalışmalar yürütülürken şu anda yeni bir açıklama yok.
 

Maaşlar sil baştan değişecek

3600 ek gösterge düzenlemesinin kabul edilmesi durumunda milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşları sil baştan değişecek. Özellikle emekli ikramiyelerinde büyük bir artış olacak. Memurların maaş farkının 1500 TL'ye kadar çıkması beklenirken emekli ikramiyelerinde ise en az 43 bin TL artış bekleniyor. Böylece birçok memurun emekli ikramiyesi 100.000 liranın üzerine çıkacak. Uzun zamandan beri beklenen düzenlemenin Temmuz ayında yasalaşması bekleniyor. Ancak yürürlüğe girmesi ise 2023 yılında olacak. Şu anda öğretmenler için düzenlemeler tamamlandı ve zaten 2023 yılının ocak ayından itibaren 3600 ek gösterge geçmiş olacaklar. Diğer gruplar içinde çalışmaların Mayıs sonuna kadar tamamlanması ve Temmuz ayında da kabul edilmesi bekleniyor.