Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler bugün başlıyor! SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı emeklisi, engelli, yaşlı, işsiz hepsi tek tek alıyor

TAKİP ET

Milyonların beklediği ödemeleri bugün hesaplara yatmaya başlıyor. Hesabınızı kontrol edin, binlerce lira ödeme geçmiş olabilir. SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı emeklisi, engelli ve yaşlı ve işsiz olan herkesin ödemeleri hesaplara geçiyor. Peki, kim hangi tarihte ödeme olacak? Kimlerin ödemeleri bugün yapılacak?

Reklam
Reklam

Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler bugün başlıyor! SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı emeklisi, engelli, yaşlı, işsiz hepsi tek tek alıyor.
Milyonlarca emekli vatandaş bu yıl bayram ikramiyelerine zam yapılmasını bekliyordu ancak emeklilerin hayalleri boşa çıktı. Bayram ikramiyesine zam olmadığı için küskün olan emeklilere müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Dün A Haber'de konuşan Vedat Bilgin, 1 Mayıs tarihinde emekliler için önemli bir sürprizi olduğunu dile getirdi. Emekli vatandaşlar bir yandan bu Sürprizin ne olduğunu merak ederken bir yandan da zam yapılmayan Bayram ikramiyelerinin zaman hesaplara geçeceğini merak ediyor. Emekli ikramiye ödemeleri için tarih belli oldu. SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı fark etmeden tüm emekliler ödemeden faydalanacak. Bunun yanında bayram öncesi işsizlik maaşı, engelli maaşı, evde bakım maaşı ve yaşlılık aylığı alanlara da müjdeli haber geldi.
Ramazan Bayramı için artık kısa süre kala sosyal yardım ve maaş ödemelerinden faydalanan vatandaşlar maaşlarını ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor arama motorunda da araştırıyor. Emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri, engelli maaşı, yaşlılık aylığı, evde bakım maaşı ve İşsizlik maaşı için ödeme tarihleri Nihayet belli oldu. Ödemelerin tamamı Bayram öncesinde hak sahibi olan vatandaşların hesaplarına geçecek. Ayrıca bakanlık tarih vererek ödeme günlerini açıkladı. Bazı ödemeleri bugün başlıyor bazı ödemeler ise cuma günü hesaplara yatacak. Peki, kim hangi gün ödeme alacak?

Emekli Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli Bayram ikramiyeleri için tarihi vermişti. Emekli Bayram ikramiyeleri 27-28 Nisan tarihlerinde emeklilerin hesaplarına yatmaya başlıyor. Yani emekliler Bugünden itibaren Bayram ikramiyelerini hesaplarında görebilir. Bunun yanında memur emeklilerin ikramiyeleri ise cuma günü hesapları geçecek. Yani maaşlarını aldıkları tarihte ikramiye ödemeleri de emeklilerin hesabına yatmış olacak.

Evde bakım maaşı ödemeleri tamamlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bakanlık tarafından evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere ödenen evde bakım maaşı ödemesi hakkında bilgi vermiştir. Evde bakım parası ödemeleri her ayın 15'inde başlıyor ve ay sonuna kadar tamamlanıyordu. Ancak nisan ayında bayram öncesi evde bakım maaşı alanlara da bir sürprizi yapıldı. Evde bakım maaşı ödemeleri tüm illerde 20 Nisan tarih öncesinde tamamlandı.

Yaşlı, engelli ve işsizlik maaşı alanlar da ödeme alacak

Diğer yandan engelli maaşı ve 65 yaş aylığı gibi sosyal yardım ödemelerinden faydalanan vatandaşların ödemeleri de erkene çekildi. Ramazan Bayramı dolayısı ile 29 Nisan tarihinde ödemeler hesaplara geçecek. Bunun yanında işsizlik maaşı alan vatandaşlar da işsizlik ödeneğini Bayram öncesinde 29 Nisan tarihinde alma fırsatı yakalayacak. Daha önce IBAN bilgisini vermemiş olan vatandaşlar ödemelerini PTT aracılığı ile çekebilecek.
Diğer yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün A Haber'e konuk olmuş ve emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Temmuz ayında emekliler için bir sürpriz olacağını belirten bakan Bilgin, bu konuda detayları ise 1 Mayıs tarihinde açıklayacağını söylemişti. Yani emekli bayram ikramiyesi nedeniyle Kırgın olan emekliler 1 Mayıs tarihinde güzel bir haber olacak.