Hindistan cevizi yağının güzellik rutininizde en iyi kullanım alanları

TAKİP ET

Hindistan cevizi yağı, antik çağlardan beri güzellik kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur ve hala cilt ve saç için en etkili ve doğal bileşenlerden biri olmaya devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Sayısız kullanım ve fayda sunduğundan, birçokları için bir güzellik temelidir. Harika bir E vitamini ve yağ asitleri kaynağı olan hindistancevizi yağının başka birçok faydası da vardır.

Bu mütevazı içerik son zamanlarda bazı tartışmalara kapılmış olsa da, insanlar onu daha dikkatli ve bilinçli bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Evet, komedojenik bir bileşendir , yani gözeneklerinizi tıkayabilir , bu nedenle dikkatli kullanmanız ve yağlı cildiniz veya saç deriniz varsa ekstra dikkatli olmanız gerekir. Bununla birlikte, birkaç güzellik ihtiyacını karşılamak için hindistancevizi yağını kullanabileceğiniz birçok yol var.

Cilt İçin Hindistan Cevizi Yağı

Cildi Nemlendirir: Hindistan cevizi yağı, E vitamini ve yağ asitleri gibi besleyici maddelerle paketlendiğinden cildinizin en derin katmanlarına rahatlıkla ulaşır ve her türlü kuruluğu hafifletir. Özellikle kuru, pullanan ciltler ve egzama için harikadır.

Makyajı Kolayca Çıkarır: Hindistan cevizi yağı doğası gereği yumuşatıcıdır ve suya dayanıklı makyajı eritecek kadar etkilidir. Böylece, makyajı çıkarırken kuruluk ve çekişme yok, çünkü hindistancevizi yağı seni koruyor.

Kuru ve Çatlamış Dudakları İyileştirir: Devam edip dudaklarınıza biraz hindistancevizi yağı sürebilir veya çatlamış ve çatlamış dudakları iyileştirmek için gece maskesi olarak kullanabilirsiniz. Kuru ve soyulan dudaklara yer bırakmadan besler ve onarır.

Yağ Çekme: Hindistan cevizi yağı ile dişlerinizi beyazlatın ve parlatın. Sabah ağzınızı bir kaşık dolusu ile çalkalayın, birkaç dakika ağzınızda çalkalayın ve gargara yapın. Bu tekniğe yağ çekme denir ve yağlanma konusunda endişelenmeyin, bu olmaz.

Vücut İçin Hindistan Cevizi Yağı

Vücut Masaj Yağı: Mükemmel rahatlatıcı ve nemlendirici özelliklere sahip hindistancevizi yağı ile ellerinize ve bacaklarınıza masaj yapın. Cildinize yağın besleyici ve tatlı aromasının tadını çıkarırken tüm bu hazzı verin.

Tıraş Yağı: Kimyasal dolu tıraş kreminizi, güvenli bir tıraş deneyimi için pürüzsüz bir kayma sağlayan tamamen doğal hindistancevizi yağı ile değiştirin. Cildiniz tüm bu yağı çabucak emmez ve size zahmetsizce tıraş olmanız için zaman tanır. Ayrıca, aynı zamanda nemlendirir.

Tırnak ve Kütikül Yağı: Hiç kimse yontulmuş ve çatlamış tırnakların görünümünü sevmez. Daha iyi görünen ve sağlıklı tırnaklar için güçlenmeyi teşvik ederken tüm bu hasarları gideren hindistancevizi yağına girin.

Bir Eksfoliye Edici ile Takım Olun: Hepimiz o kahve ve şeker peelinglerini denemek istiyoruz, değil mi? Hindistan cevizi yağının bu ovmaların yapımında katalizör görevi görmesine izin verin ve ayrıca pul pul dökülme sürecini kolaylaştırın.

Duş Öncesi Yağı: Bunu henüz denemediyseniz, gerçekten harika bir şeyi kaçırıyorsunuz. Bol miktarda hindistancevizi yağını vücudunuzun her yerine masaj yapın ve cildiniz tarafından emildikten sonra doğrudan duşa gidin. Duş sonrası cildiniz ipeksi pürüzsüz ve esnek olacaktır.

Saç İçin Hindistan Cevizi Yağı

Şampuan Öncesi Bakım: Hindistan cevizi yağı ve saç yıllardır birlikte el ele gitti ve hala harika bir saç besleyici olarak gelişiyor. Kepeği ve beyaz kuru pulları ortadan kaldırmak ve saç derisini güçlendirmek için saç derinize cömertçe masaj yapın. Daha yumuşak, daha parlak kilitlere de yardımcı olduğunu söylemeye gerek yok.

Saç Maskesi: Kuru ve donuk kilitler sizi endişelendiriyorsa, devam edin ve saçlarınızı (tam anlamıyla değil, ama ne demek istediğimizi biliyorsunuz) sızma hindistancevizi yağıyla ıslatın. Ayrıca saç maskenize biraz ekleyebilir ve yağlanmayı önlemek için sonunda yıkayabilmeniz için şampuandan önce kullanabilirsiniz.