Hindistan karakolunda mide bulandıran olay! Tecavüz şikayetiyle gitti, tecavüze uğradı!

TAKİP ET

13 yaşındaki kız çocuğu Hindistan'da dört erkek tarafından toplu tecavüze uğramasının ardından karakola yardım istemeye gitti. Ancak yardım istemek için gittiği karakolda polis tarafından tekrar tecavüze uğradığı iddia edildi. Muhalefet Kongre partisi üyesi olan Priyanka Gandhi Vadra, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'kadınlar için polis karakolları da güvenli değilse o zaman nereye şikayet edecekler' ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

CNN’in haberine göre, Uttar Pradesh eyaletindeki yetkililer söz konusu polis memurunun iddia edilen olayla alakalı olarak tutuklandığı haberini doğruladı. Uttar Pradesh eyaletinin, Lalitpur semtinde bulunan bir polis karakolunda meydana gelen olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Olay sırasında karakolda bulunan tüm memurlar tarafından kınanan polis ve bu soruşturmada suçlu bulunanlar hakkında işlem yapacağı konusunda bilgi verildi.
Mağdur kız çocuğunun ülkenin Dalit topluluğuna mensup olduğu Lalitpur polisi tarafından belirtildi, aynı zamanda suçlanan polis memurunun da Dalit topluluğundan olduğu bilgisi eklendi.

Karakol güvenli değilse nereye gidecekler!
Muhalefette yer alan Priyanka Gandhi Vadra, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Kadınlar için karakollar güvenli değilse, nereye şikayet edecekler” ifadelerine yer verdi. Bu ay yine küçük bir çocuğun Madhya Pradesh eyaletinde kaçırılıp tecavüze uğradığı iddiasından 4 kişi tutuklandı. Olayla ilgili olarak bir kadının göz altına alındığı bilgisini polis paylaştı.
2020’de Hindistan’da reşit olmayanlara yönelik 28 bin üzerinde cinsel saldırı rapor altına alındı. Ancak aktivistler bunun gerçek rakamın altında kaldığına inanıyor.