Hızır Reis bu yola baş koydu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın peşine adam saldı! Senaryo yeniden yazılmak için masada! Oktay Kaynarca hazır

TAKİP ET

Atv ekranlarının fenomen olan ancak yayından kaldırılan dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz cephesinde bir türlü sular durulmuyor.

Reklam
Reklam

Hızır Reis bu yola baş koydu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın peşine adam saldı! Senaryo yeniden yazılmak için masada! Oktay Kaynarca hazır... Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın, 7.sezonunun fragmanlarının yayınlanıp, yayın tarihinin verilip ardından apar topar yayından kaldırılması Türk televizyon tarihi için en büyük kara lekelerden biri oldu. 26 Ekim akşamı 7.sezonunun ilk bölümü yayınlanması beklenen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yerinde yeller ediyordu. 7.sezon duyurusu aylar öncesinden yapılar, kadroyu Uğur Yücel, Ragıp Savaş gibi isimlerle genişleten EDHO, o akşam yayınlanmadı. Her ortada bir teknik hata olduğunu düşündü ancak 2-3 boyunca Eşkıya’nın akıbeti hakkında bir açıklama yapılmadı. Sonrasında da dedikodular giderek artmaya başladı…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ekranlara mı dönüyor. Oktay Kaynarca hayranları sevindirecek müjdeli haberi verdi.



Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz BluTV'de ne zaman başlayacak? EDHO yeni bölümleri ne zaman yayınlanacak?



ATV Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz EDHO bitti mi, final mi yaptı? EDHO bu akşam var mı yok mu, neden yok?





Resmi olarak açıklanmasa da Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yayından kaldırılması süreci şu şekilde: EDHO daha önce atv iç yapımlar tarafından çekiliyordu. Ancak sonrasında dizinin senaristi Bahadır Özdenir’in kurduğu BVB Yapım tarafından çekilmeye başlandı. 7.sezon skandalı da buradan patlak verdi. Daha önce BVB Yapım’ın istediği ücreti kabul eden atv sonrasında anlaşmadan caydı. Bu maddi anlaşmazlık dizinin yayınlanmamasına neden oldu. Sonrasında atv ve BVB Yapım masaya oturdu oturmasına ama bu maddi açıdan yaşanan problemler bir türlü çözülemedi. İşin sonunda da Eşkıya yayından kaldırıldı. İşin daha kötü yanı BVB Yapım ve atv arasındaki anlaşma gereği Eşkıya, herhangi bir başka platforma taşınamazdı, senaryo varyasyona uğratılıp yeniden yayınlanamazdı. 



EDHO’nun finalsiz olarak yayından kaldırıldığını ilk olarak duyuran ise Hızır Reis karakteriyle izleyicinin kalbine taht kuran Oktay Kaynarca olmuştu. Oktay Kaynarca Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla Eşkıya oyuncularına ve set ekibine teşekkür eden bir veda mesajı yayınlamıştı. Tekrar Hızır Reis olup olmayacağı merak edilen Oktay Kaynarca bombayı patlamak için gün sayıyor şimdilerde.


 

SENARYO YAZILIYOR


Oktay Kaynarca atv ekranlarına dönüyor dönmesine ama bambaşka bir biçimde ve bambaşka bir projede. Onur Tan ve Seyfi Şahin’le birlikte Güzel Adamlar adlı bir yapım şirketi kuran Oktay Kaynarca atv için çekecekleri dizinin senaryosunu yazmaya başladı bile. Oldukça iddialı bir yapım olacak dizinin gelecek sezon atv’nin amiral gemisi dizilerinden biri olması bekleniyor. Ayrıca Onur Tan ve Oktay Kaynarca, 6 sezon boyunca Eşkıya’da birlikte hareket etmişlerdi.