Hızlı kilo vermek sandığınızdan kolay! Bu kombinasyonları tüketin kilo kaybınız ikiye katlansın

TAKİP ET

Hızlı kilo vermek ister misiniz? Çözüm basit: Daha fazla yiyin. Bu kulağa mantıksız gelse de, önerinin arkasında sağlam bir gıda kombinasyonu bilimi var. Ama çok heyecanlanıp dondurma ve kurabiyeleri ikiye katlamadan önce, bu yiyecek eşleştirme hilesinin bazı uyarıları olduğunu anlayın.

Reklam
Reklam

Göbek yağını yakmak için doğru yiyecekleri tek bir tabakta birleştirmeniz gerekir. Tamamlayıcı besinleri sayesinde, aşağıdaki tüm güçlü ikililer ya yağ kızartır, şişirir ya da metabolizmanızı ateşler. İki tane yiyip kilo verme çabalarınızı ikiye katlamak varken neden sadece bir tane daha iyi vücut yemeği tüketiyorsunuz?

Sağlığınızı ve kilo kaybınızı artıran bazı ciddi besleyici fikirleri keşfetmek için aşağıdaki lezzetli yiyecek eşleştirmelerimize göz atın!

Fındık Ezmesi + Muz

Karbonhidrat eşleştirmesi basit bir önermedir: Her öğünde karbonhidrat ve protein tüketin. Neden? Niye? Sağlıklı protein kaynakları ile sağlıklı kompleks karbonhidratları eşleştirmek, antrenman sonrası kasların toparlanmasına yardımcı olmaktan daha fazlasını yapar. Ayrıca sizi daha uzun süre tok tutar. Hem protein hem de sağlıklı yağlar, vücudunuzun şeker sindirimini yavaşlatarak kan şekerinizin yükselmesini önlemeye yardımcı olur. Bu eşleştirmede, muzlar sizin karbonhidrat kaynağınız ve fıstık ezmesi, protein ve yağ kaynağınızdır.

Ispanak + Limon Suyu

İster sote ıspanağınızın üzerine limon sıkın, ister sabah smoothie'nize biraz meyve suyu ekleyin, bu dinamik ikili sağlığınız için harikalar yaratacak. Neden? Niye? Limonlar bir C vitamini kaynağıdır, ıspanak ise vejetaryen bir heme olmayan demir kaynağıdır. Ispanaktaki diyet demirinin biyoyararlanımını artırmak için C vitamini (askorbik asit olarak da bilinir) eklemelisiniz. International Journal for Vitamin and Nutrition Research'e göre C vitamini demir emilimini artırır.

Dolmalık Biber + Yumurta

Biber ve birkaç yumurta al ve çatla! Bu güçlü yağ kızartma ikilisi, kısa sürede skinny jean pantolonunuza sığmanıza yardımcı olacaktır. Yumurtalar kolin adı verilen metabolizmayı hızlandıran bir besin maddesi içerir ve biberler iyi bir C vitamini kaynağıdır. C vitamininin kilo kaybıyla ne ilgisi var? Yeterli miktarda besin almak, orta kısımda yağ birikmesine neden olan bir hormon olan kortizol ile savaşmaya yardımcı olabilir. Biberleri doğrayın, biraz zeytinyağı ile ısıtılmış tavaya ekleyin, iki veya üç yumurta ekleyin ve ince kalması için karıştırın.

Yulaf ezmesi + Meyveler

Kilo vermeye çalışıyorsanız, çileklerle süslenmiş yulaf ezmesi, göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz bir başka lezzetli yağda kızartma kahvaltı seçeneğidir. İkiliyi bu kadar güçlü yapan nedir? Her biri, Kanadalı araştırmacılara göre, açlığı kontrol eden bir hormon olan ghrelin düzeylerini artıran çözünmeyen lif içerir. Ayrıca meyveler, kilo vermeye yardımcı olan ve aslında yağ oluşumunu durdurabilen polifenol adı verilen kimyasallarla doludur. Bu yemeği haftalık repertuarınıza eklemek, mayo mevsiminden önce altılı paketinizi görmenize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Ve bize inanın, pişirme süresi buna değer.

Bal + Kırmızı Üzüm

Bal özü ve kırmızı üzümden oluşan bir meyve salatası ile yağla savaşın ve şişkinliği giderin. Kavun doğal bir idrar söktürücüdür, bu nedenle tok bir mideye sahip olsanız bile sizi şişkin göstermekten sorumlu su tutulmasıyla savaşmaya yardımcı olur. Kırmızı üzüm, yağ depolama genlerinin hareketini sakinleştirmeye yardımcı olan antosiyanin adı verilen bir antioksidan içerdiğinden, daha iyi göbek ateşine yakıt katar. Bu dinamik ikili, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı yapar ve ikili paketinizi altılı pakete dönüştüreceğinizden emin olabilirsiniz!

Antep Fıstığı + Badem

Mısır gevreği ve simitten oluşan bir atıştırmalık karışımı tadı güzel olsa da, canınız çektiği sıkı mideyi size vermeyecektir. Nişastalı karbonhidratları atın ve yerine antep fıstığı ve badem karışımı koyun. Araştırmacılara göre, karbonhidrat bazlı gıdalar yerine bu kuruyemişlere ulaşmak kilo verme oranını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Daha iyi haber: Uluslararası Spor Beslenme Derneği Dergisi'nde basılan bir araştırma, bademlerde bulunan amino asit L-arginin'in, egzersiz sırasında vücudun daha fazla yağ ve karbonhidrat yakmasına yardımcı olduğunu buldu. Bu nedenle, bahar tatilinden önce antrenmanları ikiye katlarken, diyetinizin de çifte görev yaptığından emin olun!

Yoğurt + Tarçın

Kilo verme hedefinize neredeyse ulaştınız, ancak bu son birkaç kilo, değerli bir yaşam için tutuluyor gibi görünüyor. Günlük D vitamini takviyeli yoğurt dozu ile son parçayı atın (Stonyfield Organic'i seviyoruz). Bir Nutrition Journal araştırması, hem kalsiyum hem de D vitamini açısından zengin diyetlerin vücudun emdiği ve depoladığı yağ miktarını önemli ölçüde azaltabileceğini buldu.

Neden kabınıza bir tutam tarçın eklemelisiniz, soruyorsunuz? Sadece tadı harika olmakla kalmaz, aynı zamanda vücut kompozisyonunu ve insülin duyarlılığını iyileştiren güçlü antioksidanlar içerir. Hayvan çalışmaları ayrıca tarçın tüketmenin göbek yağı birikimini önleyebileceğini bulmuştur. Bu lezzetli ikiliyi hızlı, hareket halindeyken kahvaltı veya ikindi atıştırmalığı olarak tadını çıkarın. Sadece şekerden daha fazla protein içeren bir tencere seçtiğinizden emin olun.

Yapraklı Yeşiller + Zeytinyağı

Canavar iştahınız kesmenizi zorlaştırıyorsa, biraz zeytinyağı ve lahana ile sotelenmiş bir garnitür veya salata yapmayı düşünün. Bu yiyecekleri yemek zayıflamanıza nasıl yardımcı olacak? Zeytinyağı sadece açlığı önlemeye yardımcı olan tekli doymamış yağlar açısından zengin olmakla kalmaz ve lahana gibi yüksek hacimli, düşük kalorili yeşillikler sizi doldurmadan doldurmanıza yardımcı olur.

Ancak, sağlıklı yağın vitamin açısından zengin yeşillikler ile kombinasyonu, vücudunuzun yağda çözünen vitaminleri emmesi için çok önemlidir. Özellikle K vitamini , lahanada yüksek seviyelerde bulunur. K vitamini hücre büyümesini, kan dolaşımını ve kemik gücünü artırmak için gereklidir.

Muz + Ispanak

Hafif yeşil muzlar, dirençli nişasta adı verilen bir şey açısından zengindir. Bu nişasta türü yalnızca tokluğu artırmakla kalmaz, aynı zamanda - adından da anlaşılacağı gibi - sindirime direnir. Sonuç: vücut, yağ oksidasyonunu destekleyen ve karın yağını azaltan yiyecekleri sindirmek için daha fazla çalışmak zorundadır. Dahası, muzlar potasyum açısından zengindir; bu, sizi olduğunuzdan daha ince ve fit görünmenize neden olabilecek sinir bozucu şişkinliği gidermeye yardımcı olan bir besindir.

Bu güçlü meyveyi, tokluğu artıran ve pompa sonrası toparlanmaya yardımcı olan düşük kalorili bir sebze olan ıspanakla eşleştirin ve sadece saniyeler içinde yağda kızartılmış bir smoothie yaratın. Küçük bir muz, iki avuç ıspanak ve bir fincan organik %1 veya karagenan içermeyen badem sütünü birkaç buz küpüyle birlikte bir blendere atın, karıştırın ve keyfini çıkarın!

Ton Balığı + Zencefil

Sahilde ince ve fit görünmek ister misiniz? Okyanustan başka bir yere bakmayın - ya da en azından sahildeki suşi lokantası. Bir ton balığı rulosunu veya birkaç parça ton balığı sashimi ile tabağınıza gelen ve genellikle gözden kaçan turşu baharatı zencefil ile eşleştirmek, karın kaslarınızın parlamasına yardımcı olabilir. Zencefil mide boşalmasını hızlandırır, bu da "gıda bebeğinin" diğer yiyeceklerden daha hızlı görünmesini azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca vücutta şişkinliğe neden olan iltihaplanmayı destekleyen birkaç gen ve enzimi bloke eder.

Ton balığının bu takımdaki rolü de önemli; dokosaheksaenoik asidin ana kaynağıdır, bir tür omega-3 yağ, flab depolanmasını teşvik eden ve midedeki yağ genlerini aşağı regüle eden ve göbek yağ hücrelerinin büyümesini engelleyen stres kimyasallarını savuşturabilen bir tür omega-3 yağıdır.