Hızlı ve kalıcı kilo vermenin yöntemleri

TAKİP ET

Günümüzde gerek pandemi sonrası, gerekse önlene evden çalışma iş imkanlarının artması ile fazlasıyla hareketsiz bir toplum olma yolunda ilerledik.

Reklam
Reklam

Bu yüzden hem obezite olan kişilerin sayısı bir hayli arttı hem de sağlıksız beslenme lüksü arttı. Özellikle yaz aylarında da tatil sevdasında olanların ise aklına tek bir soru gelmekte; Hızlı ve kalıcı kilo nasıl verebilirim? 

Bizler bu yazımızda sizler için hızlı ve kalıcı kilo vermenin yöntemlerini madde şeklinde sizlere aktaracağız. 

1-) İlk olarak değinmemiz gereken önemli olan nokta kilo alımı yaşadığınız zaman anında şok diyet yapmayın. Şok diyetlerin bildiğiniz üzere kısa sürede çok çok iyi kilo verdirme özellikleri bulunduğu için daha çok kulağa hoş gelip dikkat çekmektedir. Sizlerde sakın hızlı kilo vereyim yaz geliyor şu kıyafetim daha iyi olsun gibi düşüncelere ile sağlığa çok çok zararlı olan şok diyetleri uygulamaktan kaçının. Kilo vermek aslında bir diğer deyişle matematik hesabıdır. Aldığından fazla verirsen kilo vermiş olursun. Fakat şok diyetlerde vücudun ihtiyacının çok çok altında alınan kaloriler ve düşük besinli yiyecekler bağışıklık sistemini düşürdüğü gibi sağlığa da pek çok zararı bulunmaktadır. Tabiki yine kilo verirken düşük kalorili yiyecekler tüketmeliyiz lakin beslenme değerimizin de altında düşük yiyecekler yarar sağlamaz aksine zararları mevcuttur. Bu yüzden her daim şok diyetlerden uzak durun . 

2-) Senelerce televizyonlarda ve dahi her yerde uzmanların söylediği gibi günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı kesinlikle atlamamalısınız. Kahvaltı yaparak metabolizmanın hızlanmasını sağlayıp güne o şekilde başlamanız gerekir. 

3-) Bir diğer önemli nokta olan ve  kesinlikle ama kesinlikle yapılmaması gereken ise çok yiyorum mantığına kapılarak öğün atlamaktır. Öğün atlamak direk olarak kan şekerini etkileyip vücuttaki kan şekerinde düşme meydana getirip bir sonraki öğünde gereğinden fazla yemek yeme durumu yapabileceği için öğün atlanmamalıdır. 

4-)Ve diğer maddemiz ise tabiki bol bol su içmek. Su hepimizin bildiği üzere kilo verme sürecinde en yardımcı olan maddelerden bir tanesi. Bu yüzden günlük olarak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu suyu karşılamalı sık sık su içmeliyiz. 

5-) Diğer bir önemli nokta ise karbonhidrat seçimini doğru yazmaktır. Kilo verme sürecine girdiğiniz zaman direk hayatınızdaki tüm karbonhidratları çıkarmak doğru olmayacaktır. Aksi takdirde gün içerisinde halsiz ve bitkin kalırsınız. Bunun yerine kilo vermek istiyorsanız sağlıksız karbonhidratlarınızı sağlıklı olanlar ile yer değiştirmeli az da olsa hepsinden tüketmeye devam etmelisiniz. 

6-) Ve bağırsak dostu olan bir diğer nokta ise lifli gıdalar ile bol bol beslenmektir.  Yüksek lif içeriğine sahip olan sebze ve meyveleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Lifli beslenmek bağırsak tembelliğiniz varsa ortadan kaldırıp yoksa da kan şekerinizi doğru düzeyde tutmanızı sağlar. 

7-) Ve tüm bu saydıklarımızı destekleyecek olan tabiki egzersizi unutmuyoruz. Gün içerisinde yeterince aktif olmaya çalışın. Yeterince yürüyüş, spor sizleri zinde tutarak doğru ve kalıcı kilo vermenizde yardımcı olacaktır.

8-) Ve değinmemiz gereken bir diğer önemli husus ise geç saatlerde kendinize hakim olun ve yemek yemeyin. Geç saatlerde yenilen yemekler direk kilo alımına sebep olduğu için sizlerde bu maddeye dikkat edip geç saatlerde kalori alımında önemli bir şekilde düzen kurmalısınız.

9-) Ve son olarak değinmemiz gereken nokta ise yeterli ve düzenli uyku. Uyku bildiğiniz üzere kilo kontrolünde çok büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden gün içerisinde yeterli uyumalısınız. 

Sizlerde söylediğimiz maddeleri uygulayarak hızlı ve kalıcı kilo verme yolunda ilerleyebilirsiniz. Unutmayın sağlıklı beslenmek dönemlik değil ömür boyu bir yaşam stili haline getirildiğinde başarılı olur.