Hızlı yaşlanmak istemiyorsanız bu alışkanlıklarınızı değiştirin

TAKİP ET

Gençlik ışıltınızı korumaya çalışmak, yaşlandıkça daha da zorlaşıyor. Günün sonunda, cildiniz en kötü aşınma ve yıpranmayı ortaya koyar. Mayo Clinic, dış görünümün yaşlanmasına neden olan birkaç faktörü saptadı: sigara içmek, güneşte çok fazla korunmasız zaman harcamak ve nemlendiriciyi bırakmak. Bu aktivitelere katılanlar, daha fazla kırışıklık ve daha sert görünen bir dermis görme eğilimindedir.

Reklam
Reklam

Günlük olarak vücudunuza hangi gıdaları ve malzemeleri koyduğunuzu belirlemek de ne kadar genç göründüğünüzü etkileyebilir. Doymuş yağ veya yüksek karbonhidratlı yemekler gibi belirli besinler, sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterme potansiyeline sahiptir ve sağlıklı olmayan bu bileşenler, vücudunuza günlük öğünlerinizden daha fazla yolla girerler.

Ayrıca, gün boyunca ne tür içecekler içtiğinize bağlı olarak ciddi bir yaşlanma görebilirsiniz ve tam olarak nasıl içtiğinizi takip etmek, sağlıklı bir ışıltıyı sürdürmek ile daha fazla kırışıklık, çatlak ve diğer bedensel sorunlar geliştirmek arasındaki farkı size gösterebilir.

Hangi hidrasyon alışkanlıklarının hem içeride hem de dışarıda yaşlanmaya yol açtığını belirlemek için yazımızı okumaya devam edin.

Her gün çok fazla soda içmek

Her gün şekerli soda içmek çeşitli uzun vadeli sorunlara yol açabilir ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde şeker ana suçludur.

Health Reporter'da kayıtlı bir diyetisyen ve Tıbbi İçerik Yazarı olan Edibel Quintero, "Kilo alımının yanı sıra şeker, kardiyovasküler hastalık riskini artıran kötü kolesterol üretimini uyarır" diyor. "Ayrıca, erken yaşlanmayı teşvik eder ve lupus ve romatoid artrit gibi otoimmün hastalıklara yol açabilir."

Sodayı seviyorsanız ve hayatınızdan tamamen çıkarmak istemiyorsanız, bunun yerine 25 Sağlıklı, Düşük Şekerli Soda Alternatifi içerek karıştırmayı deneyin.

Çok fazla meyve suyu içmek

Sodadan vazgeçsen bile, tamamen ormandan çıkmış değilsin. Sağlıklı toplum imajına rağmen, ilave şekerli meyve suları yüksek düzeyde şeker içerebilir ve sizi en genç görünmekten alıkoyabilir.

Quintero, "Şekerli meyve suları ve diğer içeceklerden vazgeçmeye değer," diye devam etti. "Bunun yerine limon, çilek, nane veya [başka bir] favori meyve ile tatlandırılmış su içmek harika bir çözüm olabilir."

Yapay olarak tatlandırılmış içeceklere güvenmek

Şeker ilaveleri ile tatlandırılmış diyet içecekler için bir gazoz veya meyve suyu değiştirmeye karar verirseniz, farkında olmadan görünümünüze aynı derecede zarar verebilirsiniz.

"Pek çok insan sukraloz (Splenda) gibi besleyici olmayan tatlandırıcılar içeren içeceklere geçiş yaparken, araştırmalar sadece diyet soda içenlerin çoğunun kilo vermediğini, bazı araştırmalar ise şekerle tatlandırılmış gazoz içenlerden daha fazla kalori tükettiklerini gösteriyor." New York Teknoloji Enstitüsü Sağlık Meslekleri Okulu'nda kayıtlı bir diyetisyen ve Dekan Yardımcısı olan Mindy Haar, PhD, RDN dedi.

"Ayrıca, sindirime ve bağışıklık sistemine yardımcı olan bağırsaktaki yararlı bakteriler topluluğu olan mikrobiyom, ön hayvan araştırmalarına göre sukralozdan olumsuz etkilenebilir." Mikrobiyom ayrıca cilt sağlığıyla da bağlantılıdır, bu nedenle sağlıklı olduğundan emin olmak, sağlıklı bir cildi korumanın anahtarı olabilir.

Çok fazla alkol tüketimi

Kendini bira, şarap ve alkollü içkilere aşırı düşkün olan herkes genç görünümüne tutunmada sorunlarla karşılaşabilir. Bu sorunlar yaşla birlikte daha da kötüleşir ve altın yıllarınızda en iyi şekilde görünmek istiyorsanız, mutlu saatler boyunca kolay gidin.

Dr. Haar, "Alkol, daha fazla kazaya, ayrıca yaşlandıkça daha yıkıcı etkileri olan düşmelere ve kırıklara yol açabilir," diye devam etti. "Ayrıca, aşırı alkol tüketimi belirli kanser türleri ve karaciğer hasarı ile ilişkilidir ve kadınlarda osteoporoz, diyabet ve yüksek tansiyon gibi önceki durumları kötüleştirebilir. Alkol ayrıca ilaç metabolizmasını etkileyebilir ve birçok yaşlı yetişkinin aldığı gibi günlük ilaç kullanıyorlarsa, aşırı alkol kullanımından daha fazla etkilenebilirler."

Alkol sizi erken yaşlandırma potansiyeline sahiptir, ancak alkolün başka zararları da vardır.

Az su içmek

Günün sonunda, genç görünmenin anahtarı yeterince su içmek ve susuz kalmaktan geçiyor. Diğer içecekler için temel bardak sudan vazgeçen biri, bu süreçte bilmeden kendini yaşlandırabilir.

Dr. Haar, " Su, metabolik reaksiyon için ortamın yanı sıra cilt de dahil olmak üzere vücut parçaları için bir yapı malzemesi sağladığından, yaşam boyunca yeterli hidrasyon önemlidir." Dedi.

Sade su, şekersiz çay ve kahvenin yanı sıra gerekli sıvının ideal tedarikçileri listesinin başında gelir. Yaşam boyunca doğru içecekleri içmek, vücuda optimal işleyişi sürdürmek için hammadde sağlar. Daha az sağlıklı seçimler, kronik hastalıklarla ilişkilendirilebilir, ayrıca ortalamanın altında bağışıklık sistemleri ve yaşlandıkça yaşam kalitesini düşürebilecek kırık kemikler de susuzluğun sonuçları arasındadır.