House of Gucci (Gucci Ailesi) film konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

House of Gucci, Türkçe karşılığıyla Gucci Ailesi filminin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Gucci Ailesi filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Usta yönetmen Ridley Scott’ın yıllarca süregelen durağanlık ve bocalama dönemlerinin ardından 2021 yılında iki güçlü filmiyle adeta gerileme dönemi olan bu olaya nokta koyuyor. Birkaç ay önce prömiyer yapan, tarih ve savaş konseptine sahip olan “Son Düello”dan sonra moda imparatorluğunun kara yüzü olarak aktarılan Gucci ailesini ele almaya karar verdi. Gucci ailesinin cinayet sayfasına göz diken Scott, destansı bir suç hikayesinin perde arkasını ekran karşısına çıkartıyor.

Çekimlerinden tutunda oyuncu kadrosundan, hikâyenin kurgulanmasına kadar yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın karşılığında Gucci Ailesi karşımıza çıkıyor. Tüm bu çalışmaların ardından ortaya çıkan Gucci Ailesi sadece gerçek bir hikâyeden uyarlanıyor oluşuyla değil, büyüleyici sinematik değerleriyle de göz kamaştırmayı başarıyor.  

Kılıç olsun, mızrak olsun, eski dönemleri simgeleyen tarihsel savaş konseptinden modaya renk veren bir ailenin şevk, hırs, aşk ve iş merkezli yaşam ilişkilerine geçiş yapan Ridley Scott, karşımıza öncelikle Maurizio Gucci’yi çıkartmaktadır.

Gucci ailesinden uzakta, kendi ayakları üstünde durarak, hukuk yolunda mücadele veren Maurizio, alelade bir partide tanıştığı Patrizia Reggiani isimli çekici bir kadınla aşk ve evlilik kapılarını sonuna kadar aralamaktadır. Maurizio birliktelik için can atarken Patrizia ise pek oralı değildir. Esasen genç adamın sükseli aile topluluğuna giriş yapmanın hain düşünceleri arasındadır. 

Baba Rodolfo ve amca Aldo’nun şirketi yönettiği sırada, iki genç evlenir.  Rodolfo bu evliliğin ardınadn oğlunu reddeder ve onu mavi yaka serüveninin içine bırakır. Hırslı ve azimli bir eş olan Patrizia ise kocası Maurizio için daha fazlasını talep etmeye başlar. 

Gucci Ailesi film yorumu 

150 dakikayı aşkın süresiyle Patrizia ve Maurizio merkezli bir giriş yapan film, dönemi simgeleyen moda imparatorluğu kavramının getirisiyle renksiz dünyayı ışıklandırmaya çalışmaktadır.

Gucci’nin kurucusu olan Guccio Gucci liderliğinde ailenin vizyon ve misyonu için çaba sarf ederken ekranlarda yer edinmeye çalışan ve Gucci ailesinin içine sızan Patrizia’nın yırtıcı kimliği ön plana çıkmaktadır. Saf ve gururluyu oynamadığı gibi vurgulayıcı ve ön ayak olan kimliğiyle de kocası Maurizio’yu önce şirketin başına sürükleyecek, ardından da istediklerini teker teker elde etmeye çalışacaktır. Haliyle bu yolun sonu, kocası Maurizio için bir kiralık katil tutup öldürmesiyle sonuçlanacaktır. 

House of Gucci’nin ana karakteri ne ailesinden uzakta, ayakları üzerinde durmaya ve sonrasında yaptığı evlilikle babası tarafından reddedilen Maurizio’dur, ne de Gucci’nin kurucusu Guccio Gucci, ne de  Aldo Gucci…

Gerçek hikâyenin de filmin de ana ürünü Patrizia’dır. Maurizio ile yapmış olduğu evlilikle adını duyuran, sadece aile içine sızmakla kalmayıp moda ve banliyö yaşantısına da dahil olan Patrizia’nın aileyi farklı olumsuz dünyalara itmesinin gerçeğe dönmüş şeklidir.

IMDb: 7,0 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

House of Gucci (Gucci Ailesi) film oyuncu kadrosu ve diğer karakterler şu şekildedir: 

Lady Gaga – Patrizia Reggiani 

Adam Driver – Maurizio Gucci 

Al Pacino – Aldo Gucci 

Jeremy Irons – Rodolfo Gucci 

Jared Leto – Paolo Gucci 

Jack Huston – Domenico De Sole 

Salma Hayek – Pina Auriemma 

Alexia Murray – Silvana Reggiani 

Vincent Riotta – Fenando Reggiani 

Gaetano Bruno – Franco ve diğerleri.

hause of gucci Gucci Gucci ailesi Gucci ailesi film Gucci ailesi oyuncu kadrosu Gucci ailesi film konusu lady gaga jared leto alpacino