Hts kaydı nedir, nasıl alınır? Hts kayıt talep etme süreci

TAKİP ET

Hukuki dava süreçlerinde istenen kayıtlardan birisi olan Hts kaydı talep etme süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyen insanlar internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Hts kaydı nedir, nasıl alınır? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

İnsanlar bir çok sebepten dolayı zaman zaman hukuki süreçlerle uğraşmak zorunda kalabiliyor. Dava süreçlerinde istenen kayıtlardan birisi olan Hts kaydı bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Emniyet veya istihbarat ekipleri tarafından alınan Hts kaydı hakkında daha fazla bilgi elde edinmek isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki Hts kaydı nedir, nasıl alınır? 
Hts Kaydı Nedir, Nasıl Alınır?

Dava süreçlerinde kritik bir öneme sahip olan Hts kaydı, kişilerin telefon görüşmelerindeki arama süresini, arayan kişi, aranan kişi, arama yeri, arama zamanı, sinyali sağlayan baz istasyonu hakkında bilgileri içeren bir kayıt bütünüdür. Genellikle kaçırılma, cinayet, dolandırıcılık gibi davalarda Hts kaydına başvurulmaktadır. Hts kaydı emniyet veya istihbarat ekipleri tarafından yapılmaktadır. Hts kaydının talep edildiği durumlar ise şu şekildedir:
Özel hayatın gizliliği ihlal edildiğinde
Kasten öldürme
Cinsel saldırı
İşkence
İnsan ticareti
Parada sahtecilik
Rüşvet  
İhaleye fesat karıştırma
Çocukların cinsel istismarı
Uyarıcı madde imal edilmesi ve ticareti
Nitelikli hırsızlık
Fuhuş 
Malvarlığı değerlerini aklama davası
Devlet birliği ve bütünlüğüne karşı işlenen suçlar
Devlet sırlarına karşı casusluk suçları
Anayasal düzen işleyişine karşı işlenen suçlar
Bankalar kanunu maddelerine göre zimmet suçu 
Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi birisinin gerçekleşmesi durumunda  Hts kaydı tutulmaktadır. Bu kayıtlar 7-30 gün arasında çıkarılmaktadır. 

Hts kaydı telefon dava