Hükümet kredi müjdesini vatandaşa duyurdu! Faiz destekli kentsel dönüşüm kredileri limiti iki katına çıkarıldı

TAKİP ET

Ev sahibi olmak isteyen insanlara müjdeli haber geldi. Hükümet kredi müjdesini vatandaşa duyurdu. Faiz destekli kentsel dönüşüm kredileri limiti iki katına çıkarıldı. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Ev sahibi olmanın hayaliyle bankaların kredilerini araştırmaya devam eden vatandaşlara müjdeli haber hükümetten geldi. Buna göre faiz destekli kentsel dönüşüm kredilerindeki limit iki katına çıkarıldı. Bu müjdeli haberle beraber insanlar arama motorları üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar faiz destekli kentsel dönüşüm kredileri hakkında daha fazla detay öğrenmeye çalışıyor. 
Kredi Limitleri İki Katına Çıkarıldı
Türkiye’nin önemli bankalarından olan Vakıfbank’ın sağladığı kentsel dönüşüm kredisi faizi bakanlığın desteği ile birlikte yüzde 1,29’dan 0,88’e indi. Böylelikle 139.276 TL tasarruf sağlanmış oluyor. Riskli yapılarda yaşayan kişilere 1.500 TL’ye kadar kira yardımları yapılıyor. Yapılan yardımların süresi 18 ay ile 48 ay arasında değişiyor. Kişi eğer müteahhitle kat karşılğında anlaşma yapmaksızın evini kendisi dönüştürdüğü takdirde ödediği KDV yüzde 18 yerine yüzde 1’e düşüyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum faiz destekli kentsel dönüşüm kredileri ile ilgili olarak  "Hem dönüşüm hem de güçlendirme çalışmalarında vatandaşa verilen faiz destekli kredi limitlerini 2 katına çıkardık. Riskli yapıda yaşayan ve evini dönüştürmek isteyen her yurttaşımızın, her aşamada yanındayız" ifadelerini kullandı.
Faiz desteğinin toplamda 1 milyon TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldığını ifade eden Bakan Kurum kredilere yıllık 400 baz puana kadar destek verileceğini açıkladı. Kurum, faiz destekli konut krediler için en çok 10 yıl, işyeri kredilerinde ise 7 yıl vade verileceğini sözlerine ekledi. Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sağladığı kentsel dönüşüm kapsamında vereceği destekler şu şekilde:
Riskli yapıda maliklere aylık, kiracılara defaten kira yardımı yapılıyor. Tutar illere göre değişirken İstanbul'da 1.500 liraya kadar çıkıyor. Yardım riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 aya kadar sürüyor.
Vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürürse yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödüyor.
Tapu, noter, damga vergisi gibi harçlardan muafiyet sağlanıyor.Bakanlık kullanılan kredilere yıllık 400 baz puana kadar destek veriyor.
Kira ve faiz desteği birlikte kullanılamıyor. Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden, faiz desteğinden faydalananlar da kira yardımından faydalanamıyor.

Bakan Kurum faiz destekli kentsel dönüşüm kredi