Hükümetten fahiş fiyata yönelik gelişme: Zincir marketler artık bunu yapamayacak!

TAKİP ET

Son zamanlarda gündemi meşgul eden zincir marketler konusu için alınan yeni karar Resmî Gazete'de yayımlandı!

Reklam
Reklam

Artık satışa çıkan ürünlerin fiyat karşılaştırması Ticaret Bakanlığı’nın sistemi üzerinde yer alacak olan bilgiler ile kolaylıkla karşılaştırılabilecek. Konu ile ilgili Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i haberimizde derledik.

Resmî Gazete’de zincir marketlerde satışa sunulan ürünler için Ticaret Bakanlığı sistemi ile ilgili yenilikler yapıldığı hakkında bilgiler yayınlandı. Son zamanlarda piyasada yaşanan artışların yanı sora marketlerin yaptığı fırsatçılıklardan vatandaş oldukça şikayetçi. Bu konu çerçevesinde 200’ün üzerinde zincir market ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Zincir marketler için yeni karar yayımlandı!

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete’de yayınlanarak resmileşmiş ve vatandaşa duyurulmuş oldu. Perakende ticaretin etkin hale gelmesi ile birlikte rekabet şartları da göz önünde bulundurularak kamuoyunda açıklışk oluşturması ve vatandaşın rahatlıkla fiyat karşılaştırması yapabilmesi için adımlar atıldı. Resmî Gazete’de yayınlanan yeni karara sayesinde artık ürünler bakanlık tarafından belirtilen sistem üzerine aktarılma yapılarak tüketicilere sunulacak. bu sayede fahiş fiyat uygulamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.