Hz. Mevlana dizisi ne zaman başlayacak? Dizinin kadrosunda hangi oyuncular yer alıyor?

TAKİP ET

TRT 1 tarihi diziler listesine bir yenisini daha ekleyecek. Mevlana'nın hayatını anlatacak olan dizinin çekimleri devam etmektedir. Hz. Mevlana isimli dizinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Hz. Mevlana dizisi ne zaman başlayacak? Bu haberimizde Hz. Mevlana dizisiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte Hz. Mevlana dizisinin oyuncu kadrosu ve merak edilen detayları...

Reklam
Reklam

Yapımcılığını Ahmet Okur ve Kerim Ayyıldız'ın, yönetmenliğini Can Ulkay, görüntü yönetmenliğini ise  İtalyan Cesare Danese'nin üstlendiği dizi olan  HZ. Mevlana için geri sayım başladı. Dizinin oyuncuları ve temaları, dizi hayranları tarafından merakla araştırılan Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını anlatacak. Dizinin konusu nedir?

Hz. Mevlana dizisi

" Hz.Mevlana" uzun bir hazırlık döneminin ardından set çalışmalarına başladı.Dizi çok yakında TRT 1' kanalında ekranlara gelecek. Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı Mevlana dizisinde anlatılacak. TRT'nin "Hz.  Mevlana hazırlığı İki yıl sonra  başladı, çekimler devam ediyor. Hz. Mevlana dizisi için 13. yüzyıl Selçuklu Konya'sının dış ve iç surları 50 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmiştir. 88 yapının dış duvarları 35'i; aktarcılar, bakkallar, kumaşçılar, sepetçiler, nalbantlar, testici nalbantlar, dericiler, kalaycılar, bakırcılar gibi esnaf dükkânlarından oluşmaktadır. Ek olarak 37 ev, 4 kubbe, 3 cami, 1 kilise, 2 han, 1 mutfak, 1 hamam ve 4 köşk bulunmaktadır. karşı olmak. Dış surların içinde de Mevlâna'nın mektebi ve derviş kulübeleri yer almaktadır. İç duvarın içinde giriş duvarı, Selçuklu Milli Sarayı, saray duvarı, rasathane ve Alaaddin Camii bulunmaktadır.  Dizinin TRT 1'in vazgeçilmezleri arasına girmesi bekleniyor. Dizinin çok güçlü bir oyuncu kadrosu da bulunmaktadır. Dizinin yayın tarihi yakın zamanda kanal tarafından açıklanacak. Yeni yılla beraber dizinin de başlaması bekleniyor.

Hz. Mevlana dizisinde hangi oyuncular yer alıyor?

Mevlana Celaleddin-i Rumi rolünü  Bülent İnal üstlenecek. Diğer karakterleri de  Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes gibi ünlü isimler canlandıracak.

Hz.Mevlana dizisi Trt 1 Hz.Mevlana dizisi ne zaman? Hz.Mevlana dizisi oyuncuları