İBB Anne-Bebek yardımından yararlanmak için başvurular nasıl yapılır? Hangi belgeler istenilmektedir?

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye'si ihtiyaç sahibi ailelere yardım sunmaya devam ediyor. İBB'nin sunduğu yardımlar arasında Anne-Bebek Yardımları da bulunmaktadır. Peki, İBB'nin sunmuş olduğu Anne-Bebek yardımından yararlanmak için başvurular nasıl yapılır?

Reklam
Reklam

Sosyal Destek Paketlerinden yararlanmak üzere müracaat eden kişilerden genel bir başvuru alınmaktadır. Yapılan incelemeler doğrultusunda ise haneye en uygun Sosyal Destek Paketi seçilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. 

İBB Anne-Bebek Yardım başvurusu nasıl yapılır? 

İBB’nin sağlamış olduğu Sosyal Destek Paketlerinden yararlanmak için iki yolla başvuru yapılabilir: 

    İBB Beyaz Masa (Alo 153) numarasını arayarak Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sosyal Destek Programına başvuru yapabilirsiniz. 

    sosyalyardim.ibb.gov.tr adresine girerek Online Başvuru seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfada sizden istenen bilgileri doldurarak formu gönderiniz. 

İBB Anne-Bebek Yardım başvurusu sonrasında süreç nasıl ilerler? 

- Başvurunuzu yaptıktan sonra doldurduğunuz formdaki bilgiler ön değerlendirmeye alınır ve incelenir. 

- Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda başvuruya uygun bulunana ailelerin hane ziyaretleri planlanır ve inceleme için eviniz İBB ekiplerince ziyaret edilir. 

- Yapılan Sosyal inceleme ziyareti sonrasında hakkınızda sosyal destek almanız konusunda karar verilmişse durumunuzu gösteren belgeler istenir. Sizden istenen belgeler, belgeleri teslim edeceğiniz adres ve teslim tarihi SMS yoluyla size bildirilir. 

- Tüm bu değerlendirmeler sonucunda durumu uygun görünen kişiler Sosyal Destek Programından yararlanabilir. 

İBB Anne-Bebek Yardım başvurusu için istenen belgeler nelerdir? 

Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerden bazı belgeler talep edilmektedir. Sosyal Destek Programı başvurusu sırasında sizden şu belgeler istenmektedir; 

    TC Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi 

    İkametgah belgesi 

    Aile vukuatlı nüfus kayıt örneği 

    Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi 

    Gelir belgesi 

    İşsiz kişiler için SGK’dan belge 

    Yenidoğan Destek Paketi için ‘doğum belgesi’ 

    Kira sözleşmesi istenmektedir 

    Bu belgelere ek olarak başvuru sahibine göre ek belgeler de istenebilir. İstenen bütün belgeler SMS yoluyla size bildirilmektedir. 

İBB Anne-Bebek Yardımları iletişim bilgileri
İBB tarafından sunulan bu yardımla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak, başvuru yapmak ve başvuru sürecinizi takip etmek isterseniz ALO 153 Çözüm Merkezi’ni ya da 0212 455 13 00 numaralı telefon numarasını arayabilirsiniz.
Aynı zamanda sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama adresinden başvurunuzu sorgulayabilir ve başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. 

İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu anne-bebek yardım İBB anne-bebek yardım başvurusu