İBB başkanı Ekrem İmamoğlu meclisten geçen öğrenci indirimi kararını veto etti

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşımda yapılan zamlar sonrasında öğrencilerin yüzde 40'lık zamdan muaf olmasına ilişkin meclis kararını veto etti.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda toplu ulaşım ücretlerine %40 zam uygulanmıştı. Sosyal medyanın da gündemine oturan olay sonrasında birçok vatandaş zamlara tepki göstermişti. Tek bilet ve abonman fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte öğrencilere yapılan zam birçok defa protesto edildi.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ise geçtiğimiz haftalarda İBB Meclisi nisan ayı oturumlarında Harekete geçmiş özellikle Öğrencilerin %40 zamdan muaf tutulmasını istemişti. Yapılan UKOME toplantısında Aylık öğrenci abonman ücreti ne zaman farkının İBB tarafından karşılanması teklifi Oya sunulmuştu. Oylama sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde tartışmalı yaşansa da teklif oy çokluğu ile kabul edilmişti.
 

İmamoğlu kararı geri çevirdi

Nisan ayı oturumlarında oy çokluğu ile kabul edilen ve meclisten geçen öğrencilerin %40 zamdan muaf tutulması kararını İBB başkanı Ekrem İmamoğlu veto etti. Ekrem İmamoğlu Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kararı veto edeceğini zaten duyurmuştu. Veto kararı İBB meclisinin Mayıs ayı oturumlarında da yer aldı. Mayıs ayında yapılacak olan oturumlarda öğrenci indirimi kararının tekrar görüşüleceği tahmin ediliyor.