İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Gülşen'e destek

TAKİP ET

Ünlü şarkıcı Gülşen'in verdiği bir konser sırasında imam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle tutuklanmasına bir tepkide İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Ekrem İmamoğlu, artık bunun bir seferberlik meselesi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Ünlü şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında bir konserinde imam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle tutuklanmasının yankıları devam ediyor. Ünlü isimlerden peş peşe Gülşen’e destek açıklamaları gelirken Bir açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu, açıklamasında Gülşen’e destek vererek "Türkiye'de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru hep birlikte gidiyoruz. İşte bu mücadele de bir seferberlik mücadelesi. Bu, siyasi bir mücadele değil. Bir kişinin dediği değil; adaletin, hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİ İSTİYOR DİYE

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Pendik'te Hasan İzzettin dinamo kütüphanesi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Dünden bu yana gündemi çalkalayan bir kişinin tutuklanmasına dair konuşan Ekrem İmamoğlu, ünlü şarkıcının cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "Bir kişi, ettiği bir söz üzerine, bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa bu olmaz. Yanlış yaptı diye, bir insanı üzdü diye, sadece o insanın duygularını rencide etti diye hapse atılıyorsa olmaz. Hata yapmış olabilir, hakaret etmiş olabilir ama hakkı hapis değildir. Hukukun yerine geldiği ortamlar, adaletin varlığı ancak, bizim önümüze az önce bahsettiğim ışığı yakabilir. Aksi takdirde çok sıkıntılı bir ortamı hepimize yaşatabilir. Hukuk ve adalet, bir kişi için değil. Hukuk ve adalet, toplum içindir, insanlık içindir, herkes içindir; kuralları evrenseldir.” dedi.