İBB'den 2 milyon burs aldığı öne sürülen AK Partili Kavakçı'nın savunması polemik yarattı!

TAKİP ET

AK Partili Ravza Kavakçı Kan, İBB'den 2 milyon 160 bin TL tutarında burs aldığı yönünde ortaya atılan iddialar üzerine bir konuşma yaparak, usulsüzlük olduğunu bilmediğini söyledi.

Reklam
Reklam

İBB Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan bir raporda bir önceki yönetimin olduğu dönemde 34 kişiye yaklaşık olarak 61 milyon TL gibi bir rakam harcanarak yurt dışı eğitim bursu verildiğinin tespiti işlendi. O dönemlerde İBB'den 2 milyon lira civarında burs aldığı öne sürülen AK Partili Ravza Kavakcı ise, suçlamalar karşısında kendisini savunurken, savunmasında kullandığı ifadeler polemik yarattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) teftiş kurulu üyeleri, İstanbul'un AK Parti döneminde olduğu zamanlarda belediyenin iştirakleri üzerinden toplam 34 kişiye yaklaşık olarak 61 milyon 499 bin 893 TL gibi bir rakamlı yurt dışı eğitim bursu verdiğini tespit etti. Yapılan bu tespitler üzerine hazırlanan raporda 1.8 milyonluk burs ödemesi çerçevesinde AK Partili üç ismin geçmesi de tepki çekti. 

İBB, rapor dahilinde o dönemlerde olaya ilişkin sorumlular hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunurken, yurt dışı burs aldığı yönünde adı geçen AK Partili Ravza Kavakçı Kan, okuduğu dönemde  İBB'den 2 milyon 160 bin TL tutarında burs almasına yönelik bir açıklama yaptı ve açıklamasında tüm çalışanlar gibi kendisinin de başvurduğunu ve kabulünü aldıktan sonra da doktoramı tamamladığını söyledi.

Usulsüzlük yaptığı yönünde yöneltilen suçlamalara karşı kendisini savunan Kavakcı, çalışarak burs almasının ve burs sonucunda da doktora yapmanın kanun dışı olduğunu bilmediğini, bu olayın içerisinde usulsüzlük nerede onu anlayamadığını belirterek 1994 yılında İBB’de Akbil projesinde çalışırken mühendis olarak belediyenin burslu bir şekilde doktora ve yüksek lisansa göndermek istediğini e-mail olarak aldığında başvuru yaptığını ifade etti. 

O dönemlerde diğer çalışanlar kendisinin de başvuru yaptığını sözlerine ekleyen Kavakcı, konuşmasının devamında doktoramı 4 üzerinden 4 ile tamamladığını ve mecburi hizmetimin eksik kalan kısmını da milletvekilliğinin bittiği gün tamamlayacağını söyledi.


 

ibb yurt dışı eğitim bursu ak parti Ravza Kavakçı Kan 2 milyon burs