İBB Halk Ekmek zam açıklaması: Ekmeğin bize maliyeti 3 lira

TAKİP ET

Ekmeğe zam tartışmaları devam ederken İBB Halk Ekmek zam açıklaması ile gündeme geldi. Son günlerde gündeme gelen iddiaların Ardından İstanbul'da bazı ilçelerde ekmek 5 liradan satılmaya başlandı. Yaz sonu ise ekmek fiyatının 7 liraya kadar yükselmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek de ekmek fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

İstanbul'da ekmek fiyatları son dönemin en önemli tartışma konularından Biri haline geldi. Bazı ilçelerde ekmek fiyatı 5 liraya yükselirken yaz sonunda ise 7 liraya kadar çıkabileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili olarak İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nama da açıklamalarda bulundu. İBB Halk Ekmek olarak zam yapmamak için direndiklerini belirten Nama, Şu anda ekmeğin maliyetinin 3 lira olduğunu söyledi.

Ekmeğin fiyatı bazı ilçelerde 5 lira

Son dönemlerde Buğday ve un fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle ekmek fiyatları da artmaya devam ediyor. Bazı illerde ve İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek fiyatı 5 liraya kadar yükseldi. Özellikle buğday krizinin çözülmesi ve maliyetlerin daha da yükselmesi durumunda ekmek fiyatlarının Sonbaharda 7 liraya kadar çıkabileceği konuşuluyor.

İBB Halk Ekmek 2 TL'den satılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Ekmek fiyatlarındaki artışa ve maliyetlerinin yükselmesine ilişkin yaptığı açıklamada Halk Ekmek olarak bütün maliyet artışlarına karşın ekmeği 2 liradan Satmaya devam edeceklerini söyledi. Zam yapmamak için direndiklerini belirten Nama, şu anda bir ekmeğin maliyetinin 3 lira olduğunu ancak yoksul kesimin tükettiği ekmekleri maliyetin altında Satmaya devam ettiklerini söyledi.

Maliyet giderek artıyor

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, her gün 85 kamyonla ekmek ve attıklarını belirterek mazot fiyatlarının geçtiğimiz yıl 7 lira Bu yıl 30 lira olduğunu ve ekmek fiyatlarının bundan etkilenmemesinin mümkün olmadığını söyledi. Ekmeğin mayasının fiyatının 4 kat arttığını belirten Nama, Geçen yıl bir çuval unun 127 lira olduğunu ancak bu yıl 500 liraya kadar yükseldiğini söyledi. Enerji maliyetlerinde artış olduğunu belirten Nama, Maliyetlerin daha da artmaya devam edeceğini söyledi.