İBB her alanda destek!

TAKİP ET

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, pandemi sürecinde İstanbul halkına destek olmak ve dayanışmayı sağlamak amacıyla oluşturmuş olduğu yardımlar vardır. İstanbul'un birçok noktasında yaşayan ve yardıma muhtaç olan kişiler için destek kampanyası üretmiştir. İşte detaylar haberimizde!

Reklam
Reklam

İBB olarak, ihtiyacı olan herkese kucak açan belediye tanımına uyarak hareket eden ve birçok insana yardım etmeye devam diyerek yeni fikirler üretmeye başlamışlardır. Yardım amacıyla şu hizmetler verilmektedir; 

- Erzak yardımı,

- Kira yardımı,

- Nakdi ve ayni yardım,

- Eğitim yardımı,

- İlaç yardımı,

- İş bulma hizmetleri,

- Tedavi ihtiyaçlarının karşılanması gibi çeşitli sosyal ve maddi yardımlar sunuluyor. 

Yardıma muhtaç olan, asgari ücretin altında geliri olanlar ya da herhangi bir geliri olmayanlar; İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru neticesinde, durumları değerlendirilerek sonucaulaşır. Bu yardımlar için belirli şartları taşıyorlar ise İBB tarafından karşılanır.

Yardım başvurusu nasıl olur?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin yardımlarına şuralardan ulaşabilirsiniz;

- Edinekapı Sosyal Yardım Birimi

- Üsküdar’da bulunan Selimiye İletişim noktasına

- Büyükçekmece’deki İletişim noktasına yapılmıştır.

Ya da 444 00 93 Nolu telefonu arayarak yardım talebinizi oluşturabilirsiniz.

Başvuru  Yaptıktan sonra belediye ekipleri evleri ziyaret ediyor. Bu değerlendirmeler doğrultusunda ihtiyaç sahipleri belirlenerek sonuçlanıyor.

Yardımı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

1-Site üzerinden sorgulama sayfasına girilir,

2-Başvuru no yazan yere başvuru numaranızı gireceksiniz,

3-Güvenlik numarası yazan yere bilgi gireceksiniz,

4-Sorgulama butonuna basarak sonucu öğrenebilirsiniz.

Sosyal yardım nasıl alınır?

Salgın ekonomik faaliyetleri oldukça kötü etkiledi. İstanbul halkını özellikle etkileyerek büyük ekonomik yaptırımları oldu. İBB Bu konuda zorluk çeken Vatandaşlara yardım elini bir çok alanda uzattı. 

Yardımları belirli kriterler çerçevesinde ihtiyacı olanları belirleyerek verdi. 

-İşi ve maddi geliri bulunmayanlara,

-İşten çıkarılmış maddi geliri yetersiz olanlara,

-Sağlık alanında ihtiyaçlarını karşılayamayacak olanlara,

-Eğitim alanında olanaklardan faydalanamıyorsun kişilere,

-Tmel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere,

-Konaklama konusunda maddi zorluk yaşayanlara yardım edildi. 

Sağlık çalışanlarına sağladığı hizmetler nelerdir?

Pandemi dönemi boyunca sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak ulaşım imkanı sağlandı. Sağlanan bu hizmet 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

Sosyal destek kartları nelerdir?

Pandemi döneminde başlatmış olduğu yardım kapsamında İBB en çok tercih edilenleri destek kartları oldu. 176.000 ailenin yararlandığı ve kişisel temel ihtiyaçların karşılandığı kartlarda İstanbul sınırları içinde 39 mağaza ile sözleşme yapılarak alışveriş yapmaya uygun hale getirildi. Yardım çemberinde bulunan ve kabul gören ailelere bu destek verildi. 1 yıl arayla düzenli olarak yenilenen İstanbulkart projesi marketler, unlu mamüller vb. gibi yerlerle anlaştı. İhtiyacı olan her aile, bu yardım hizmetinden yararlanacak.

Askıda fatura nedir?

Covid dönemi boyunca işten çıkarılan vatandaşlar ya da herhangi bir geliri olmayanlar faturasının maddi durumu karşılayabilecek insanlar tarafından ödendiği bir sistemdir. Bu sistemle elektrik, su ve doğalgaz faturaları ödemeleri gerçekleşir. Bu sayede bir çok ailenin yükü hafiflediği gibi yardım yapmak isteyenlerin de gönlü rahat bir biçimde sosyal ve maddi yardım olarak gerçekleştirdikleri görülür. On gün içinde ödenen 124.000 ailenin doğalgaz faturası olmuştur. 

Halk ekmek projesi nedir?

İstanbul’da ekmek satış noktalarının yetersiz olduğundan ötürü yeni ekmek büfeleri açılarak 350 adede ulaşmıştır. İhtiyaç sahiplerinin ekmekleri karşılanmaktadır. Ve İstanbul halk ekmek mobil uygulaması oluşturulmuştur. Bu sayede özel araçla İstanbul halk ekmekten sipariş verebilirsiniz. Bu hizmet sabah 11.00, akşam 18.00 arası geçerlidir.

İBB kadın kooperatifi nedir?

Kooperatifte çalışan kadınlar yapmış olduğu ürünlerini satışa sunarak İstanbul’da yaşayan bir çok insana yardımcı olmak olmuştur. Türkiye’nin her noktasından kadınların elişlerini göndermiş olduğu İBB ağını sayesinde kendi gelirlerini kazanmalarına olanak sağlamıştır. Bu sayede kadın çalışanları destekleyerek kadına verilen önemin en plana çıkarmıştır.

ibb destek avans ibb destek ibb destek hizmetleri daire başkanlığı ibb destek hizmetleri müdürlüğü ibb destek paketi başvuru