İBB selden etkilenenlere 7 bin lira nakit yardım yapacak! İBB sel nakit yardım ödemeleri

TAKİP ET

İstanbul'da etkili olan sağanak yağışla beraber sel meydana gelmiş ve başta Esenyurt olmak üzere kentin birçok ilçesinde ev ve iş yerlerini su basmıştı. İstanbul2da meydana gelen sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitmiş ve ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlara nakit destek verileceğini söylemişti. Bir destek açıklaması da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. 

Reklam
Reklam

İstanbul'da etkili olan sağanak yağışla beraber sel meydana gelmiş ve başta Esenyurt olmak üzere kentin birçok ilçesinde ev ve iş yerlerini su basmıştı. İstanbul2da meydana gelen sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitmiş ve ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlara nakit destek verileceğini söylemişti. Bir destek açıklaması da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.  İBB, Esenyurt ilçesinde meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara 7 bin lira nakit yardım yapılacağını duyurdu. Sel felaketinin ardından Esenyurt’ta incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu ise evini su basanlara 5 bin, iş yerini su basanlara ise 10 bin lira verileceğini açıklamıştı. İşte tüm detaylar…

Esenyurt’ta Sel Felaketi

İstanbul’da etkili olan kuvvetli yağış beraberinde seli getirdi. Başta Esenyurt, Beykoz, Silivri olmak üzere kentin birçok ilçesi gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına girdi. Esenyut’ta Haramidere’nin taşması sonucunda bodrum katları su bastı. Pınar ve Yeşilkent Mahalleleri başta olmak üzere 18 mahallede 134 konut,15 iş yeri, 3 fabrika ve 1 dernek binası ile 1 caminin su baskınlarından zarar gördüğü kayıtlara geçti. Esenyurt Belediyesi ekipleri ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda evlerinde mahsur kalan 2 aile kurtarıldı.

Selzedelere 5-10 Bin TL Nakit Destek

Meydana gelen sel felaketinin ardından Esenyurt’a gelen ve yetkililerden bilgi alarak bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evini su basan vatandaşlara 5’er bin TL, iş yerini su basan vatandaşlara ise 10’ar bin TL nakit destek verileceğini açıkladı.

İBB’den 7 Bin TL Nakit Destek

İçişleri Bakanı’nın açıkladığı nakit destek sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de benzer bir açıklama geldi. İBB, Esenyurt ilçesinde meydana gelen sel ve su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara 7 bin TL nakit yardım yapılacağını duyurdu. İBB’nin açıkladığı 7 bin TL’lik nakit yardım ödemeleri ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan tespit çalışmalarının ardından verilmeye başlanacak.