İBB sosyal yardım kartı nedir? İBB sosyal yardım kartı şartları nelerdir?

TAKİP ET

İBB sosyal yardım kartı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar nasıl yapılacağını araştırmaktadır. Maddi açıdan zorluk çeken ailelere yardım amaçlı düzenli olarak verilen bir ödeme sistemidir. Vatandaşlar İBB kart başvuru şartlarını merak ediyor. Peki, İBB sosyal yardım kartı nedir? İBB sosyal yardım kartı şartları nelerdir? İBB sosyal yardım kart başvurusu nasıl yapılır? İBB sosyal yardım kartı nerede geçerlidir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından maddi açıdan zorluk çeken ailelere yardım amaçlı verilen İBB sosyal yardım kartı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. 2014 senesinde geçilen kartlı sistem ile yardıma muhtaç birçok kişiye destek olmak amaçlanmaktadır. İBB sosyal yardım kartı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar nasıl yapılacağını araştırmaktadır. Peki, İBB sosyal yardım kartı nedir? İBB sosyal yardım kartı şartları nelerdir? İBB sosyal yardım kart başvurusu nasıl yapılır? İBB sosyal yardım kartı nerede geçerlidir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı… 



İBB Sosyal Yardım Kartı Nedir?
İBB sosyal yardım kartı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından maddi açıdan zorluk çeken ailelere yardım amaçlı düzenli ödeme yapılan bir sistemdir. Son yıllarda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan gıda yardımları 2014 senesinden itibaren yerini kartlı sisteme bırakmıştır. Özellikle korona virüs dönemi itibariyle salgından olumsuz şekilde etkilenen İstanbullu vatandaşlar İBB kart başvuruları ve şartları da araştırılmaya başlanmıştır. Salgın sürecinde ülkemizde belediyeler bütçelerinden yeteri kadar yardımı vatandaşlarına yapmıştır.
Düşük gelirli ailelerin temel olan ihtiyaçlarını karşılayan Aile ve Sosyal Hizmetleri Müdürlüğü ortak katılımlarıyla uygulanan 2014 İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulaması olarak hizmet vermektedir. 2006 senesinden bu yana yardımları sağlayan İBB bu yardımlarını 2014 yılına dek gıda ambalajları halinde üretmiştir. Evrak fazlalığını önlemek, kafa karışıklarını önlemek amacıyla uygulama basit hale getirilerek market yardım kartı uygulamasına geçilmiştir.

Koronavirüs hastalığıyla mücadele kapsamında yapılan yardımlar ve destekler ihtiyaç sahibi kişilerin de bu süreçten az hasarla çıkabilmeleri için Belediyeler yardımlarını erzak kolileri ve nakit şekilde yapmaktadır. İBB sosyal yardım kartı belli şartları sağlayan kişilere verilmektedir. İBB ihtiyaç sahibi muhtaç durumda ki kişilere farklı yardımlar yapmaktadır. Önce ki senelerle gözlendiği gibi bu sene de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sosyal yardımları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaktadır.

İBB Sosyal Yardım Kartı 
İBB sosyal yardım kartı ihtiyaç sahibi kişilerin gıda, barınma, giyim gibi ihtiyaçlarının da karşıladığını göstermektedir. Bu yardım hizmeti belediyelerin bütçesiyle doğru orantılı olarak, gizlilik çerçevesinde yürütülmektedir. İBB sosyal yardım kartlarını almak isteyen vatandaşların başvuruları tamamlanması ardından Belediyede görevli kişiler tarafından değerlendirmek için kayda alınır.


 
Değerlendirme sonucunda kart almak için engel yoksa vatandaşlar İBB sosyal yardım kart hizmetinden yararlanabilir. Uzun yıllardan beri gıda yardım kolisi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardım paketleri 6 seneden beri kart sistemiyle daha düzenli olarak ulaştırılmaktadır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Şartları Nelerdir?
İstanbul’da yaşayan ve ihtiyaçlı olan kişiler sosyal yardım kartı alabilmek için belli şartları barındırmaktadır. Kişiler ilgili birimlere başvuruda bulunması ardından Belediyelerde görevli kişiler araştırma yapmaktadır. İstanbul’da yaşayan ve ihtiyaçlı olan kişiler sosyal yardım kartı alabilmek için belli şartları barındırmaktadır. Kişiler ilgili birimlere başvuruda bulunması ardından Belediyelerde görevli kişiler araştırma yapmaktadır.

Sosyal yardım kartı limiti ne kadar sorusuna da belli kriterlere göre değiştiğini söylemeliyiz. Gerekli değerlendirmeler, incelemeler ardından muhtaç durumda olduğu anlaşılırsa İBB sosyal yardım kartları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılır. Sosyal yardım kartı limiti ne kadar sorusuna da belli kriterlere göre değiştiğini söylemeliyiz. Gerekli değerlendirmeler, incelemeler ardından muhtaç durumda olduğu anlaşılırsa İBB sosyal yardım kartları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılır.

İBB sosyal yardım kartı şartlarına göre bu kişiler yardım alabilir:

Maaş geliri olmayan kişiler,

Hane içi yaşayan sayısı fazla kişiler,

Eşi vefat eden kişiler,

Herhangi bir şekilde kendisine kayıtlı mal varlığı olmayan kişiler,

Sağlık sorunları sebebiyle yardıma ihtiyacı olan kişiler

Bu kişiler dışında adına kayıtlı taşınmaz veya taşınır mal varlığı olup geçim sıkıntısı yaşamayan kişiler için İBB sosyal yardım kartı verilmemektedir. Yapılan yardım kartı başvuruları Belediye Başkanlığına bildirilir. Başkanlık tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda asılsız ve yanlış kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmamaktadır. Gereken tüm işlemlerin tamamlanması ardından kişilere İBB sosyal yardım kartı verilmektedir.
İBB Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik şekilde sunulan yardımları geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de devam ettirmektedir. İBB sosyal yardım kartı alabilmek için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvurular şahsen veya telefonla yapılabilir.

İBB sosyal yardım başvurusu yapmak için;

Telefonla Başvurular: İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartları başvurusu yapacak kişiler ALO 153 numarasından beyaz masayı, 0212 444 00 93 numaralı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını arayabilir. Vatandaşlar genellikle İBB Başkanlığının numarasıyla kart başvurusu yapmaktadır. Yoğunluk varsa 153’ü aramanız daha kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır.

Şahsen Başvurular: Fiziki şekilde yapılacak şahsen başvurular bireysel başvurular olarak nitelendirilmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında, Aile Hizmetleri Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezinde, muhtarlıklarda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde yapılır.

İBB Yardım Başvurusu Sorgulama Nasıl Yapılır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartları başvurularının sonuçlarını öğrenmek ortalama 5 ile 6 ay sürüyor. Başvuruların değerlendirmesinin uzun olmasının nedeniyse yanlış ve sahte kart başvurularıdır. Başvuran kişilerin muhtaçlığının derecesi tespit edilerek, asılsız başvurular ortadan kalkmaktadır. Market yardım kartı başvurusu ardından incelemeler uzun sürmekte olup gerçekten ihtiyaçlı kişiler bulunmak için yoğun şekilde çalışılmaktadır.

Şahsen ve çağrı merkezi üzerinden yapılan başvurularsa gereken araştırmalar ve incelemeler sonucunda onaylanmışsa beyan edilen adrese teslim edilir. Onaylanan sosyal yardım kartı başvurularının teslim süreciyse 3 iş günü olmaktadır. Kart teslim edilirken evde olan bir kişiye de teslim edilebilir. İBB sosyal yardım kartlarına her ay düzenli şekilde para aktarılmaktadır.

İBB Sosyal yardım kartı başvurusu yapmak için belediyenin sosyal yardım sayfasına girerek başvuru işlemi yapmanız gerekmektedir.


İBB Sosyal Yardım Kartı Nerede Geçerlidir?
Sosyal yardım kartı başvurusu yapıldıktan sonra gerekli incelemelerden sonra başvurulara dönüş yapılmaktadır. Sosyal yardım kartlarının geçerli olduğu marketler İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle anlaşmalı marketlerdir. Anlaşmalı marketler:

Çağrı Market,

Ucz Market,

ŞOK market,

Carrefour Market,

Migros,

Rammer,

Onur Market,

Happy Center Mağazaları 
İBB Sosyal Yardım Kartlarının Limitleri Ne Kadar?
Limitler başvuran her vatandaş için değişiklik gösterir. Her evde bir kişiye kart verilmektedir. Düşük, orta ve üst düzey limitler olarak belirlenmiştir. Büyükşehir belediyesince yetkilendirilen görevlilerce belirlenmiştir. Evde bakımı yapılan bir hasta varsa, kişi sayısı fazlaysa limit artmaktadır. İBB sosyal yardım kartı 400 TL olarak ihtiyaçlılara sunulmaktadır. Ücretler standart olarak sırasıyla 50, 100, 150 TL’dir. İlk yüklemede kartta 200 TL bulunur.

İBB sosyal yardım kartı İBB sosyal yardım kartı başvurusu İBB sosyal yardım kartı şartları İBB sosyal yardım kartı limitleri