İbrahim Tatlıses'i tecavüzle suçlayan Sibel Gökçe, davayı kaybetti!

TAKİP ET

20 yaşındayken İbrahim Tatlıses'in tecavüzüne uğradığını söyleyen Sibel Gökçe, Tatlıses'in kendisine açtığı davada haksız bulundu ve davayı kaybetti. Gökçe, İbrahim Tatlıses'e 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Reklam
Reklam

Oyuncu ve dansçı Sibel Gökçe, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in, kendisine 20 yaşındayken tecavüz ettiğini öne sürmüştü. Tatlıses'te 'itibarına ve onuruna zarar verdiğini' iddia ederek Gökçe hakkında 60 bin liralık tazminat davası açmıştı.



Mahkeme heyeti, İbrahim Tatlıses'in açtığı davayı kısmen kabul etti ve Sibel Gökçe ile birlikte açıklamaları yayınlayan televizyon kanalı ve program yapımcısına 12 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.



Bu karar üzerine taraf avukatları karara itiraz etti ve dosya Yargıtay’a taşındı. Yüksek Mahkeme tarafından incelenen dosyada karar, tazminat miktarı yönünden bozuldu ve dava yeniden ele alındı.


İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde  geçtiğimiz gün yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti, İbrahim Tatlıses'i haklı buldu ve Sibel Gökçe ile diğer davalıların Tatlıses'e 10 bin lira manevi tazminat bedelini sekiz yıllık faizi ile birlikte ödemesine karar verdi.

 

İbrahim Tatlıses Sibel Gökçe tazminat davası tecavüz suçlaması 10 bin lira tazminat