İbraname nedir? İbraname örnekleri

TAKİP ET

İbraname çeşitlerinin nasıl yazıldığına dair araştırmalar sıklık kazandı. İbraname nedir? İbraname neden yazılır? İşçi ibraname örneği nasıl yazılır? İşçi ve işveren arasında gerçekleşen ibraname süresi nedir? İbraname hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

İşçi ve işveren için gerekli olan ibranamenin çeşitli gerekli durumlara göre doldurulmaktadır. İbranameler birçok durumda değişiklik göstermektedir. En çok görülen işçi ibranamesi, İşten çıkarma ibranamesidir. İş yerlerinde gerekli olan ibranameler hakkında detaylar..

İşçi ibraname örneği 

İşçi ile işveren arasında imzalanan ibranamelerin geçerli olabilmesi için işçi- işveren ilişkisinin fesih tarihinden en az 1 ay sonra imzalanması gerekir. İbranamelere konu olan alacağın miktarının ve türünün açıkça ifade edilmesi önem arz etmektedir. İşçi ibraname örneği olarak sunulan ibranamelerde; yıllık izni kullandırılmamış olan bir işçiye izninin karşılığı olarak ne kadar ödeme yapıldığı, kıdem tazminatı hakkı olan işçiye tazminat olarak ne kadarlık ödeme yapıldığı gibi bilgiler yer almalıdır. 

İşten çıkarken imzalanan ibraname 

İşten çıkarıldıysa, konusu işten çıkarılma ile ilgili olan ibraname doldurulurken; eğer kendi isteğiyle işten ayrılıyorsa istifa ile ilgili ibraname doldurulacaktır. İstifa ibraname örneği düzenlenirken, işçinin herhangi bir alacak hakkı olmayacağından ödeme hanesinde “0” yazacaktır. 

İşten çıkarılma ibraname örneği 

İşten çıkarılma ibraname örneği düzenlendikten sonra iş akdinin feshedildiği çalışana imzalattırılır. İş akdinin sonlandığını ifade eden belge, imzalayan her iki tarafı da bağlamaktadır.

İbraname örneği

ibraname nedir ibraname örneği işçi ibranamesi