İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş idam açıklaması: Ağza hoş gelmiyor ama

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde idam tartışmaları ile ilgili de konuşan bakan Soylu, açıklamaları ile dikkatleri üzerine topladı. Bakan Soylu idamın kendine ait bir caydırıcılık süreci olduğunu belirtirken 'Ağza hoş gelmiyor sıcak gelmiyor ama bu sorumsuzluğun da kendi adına yüklü bir cezası olması lazım' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü başlayan orman yangını söndürme çalışmaları hala devam ediyor. Alevlerle mücadele artık 4. gününe girerken ormanı yaktığını itiraf eden şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Marmaris'te yangının son durumuna ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu.
 

Marmaris'teki yangında son durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Marmaris'te devam eden orman yangınında son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, yangın başladığı andan itibaren orman teşkilatının kısa sürede müdahale ettiğini belirterek yangının daha geniş alana yayılmasını Böylece engellediklerini söyledi. Yangın alanlarına sivil halkın girmesini engellediklerini belirten bakan Soylu Birgül sahada profesyonel bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi. Hava ve kara koordinasyonunun şu anda çok iyi bir şekilde ilerlediğini belirten İçişleri Bakanı, özellikle çöp toplama merkezi ve trafonun tehlikede olduğunu ekiplerin Gece ve gündüz yoğun bir çaba göstererek O bölgeyi söndürdüğünü söyledi. Bakan Soylu en büyük risk in öğleden sonra çıkabilecek rüzgar olduğunu belirtirken tedbir alınmak için çaba harcandığını söyledi.
 

Çarpıcı idam açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangını çıkaran şüphelinin tespiti ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu'nun açıklamalarında idam cezası detayı çok dikkat çekti. Bakan Soylu, "Mahkeme nasıl karar verir? Ama tekrar söylüyorum, bu işlerden canı yanan birisi, vatandaş olarak söylüyorum, özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalıdır. İdam konusu Türkiye'de çok tartışılıyor. İdamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet, ağza hoş gelmiyor yani çok sıcak gelmiyor. Ama bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına yüklü bir cezası olması lazım." dedi.