İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba kaset açıklaması! 112 Acil Çağrı Merkezi'nde konuştu

TAKİP ET

Son dakika… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 112 Acil Çağrı Merkezi'nde son dakika bomba gibi açıklamalar yaptı. İstanbul Kadıköy'de BDP Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk attığı olaylı yürüyüşle ilgili de konuşan Soylu, talimatın Duran Kalkan'dan geldiğini söyledi. Bakan Soylu, Murat Karayılan'ın HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a kaset gönderdiğini de söyledi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 112 Acil Çağrı Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu’nun açıklamalarında en dikkat çeken detay ise Murat Karayılan'ın HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a kaset gönderdiği yönündeki ifadeleri oldu. Peki, kasette ne var? İşte detaylar…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 112 acil çağrı merkezinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamasında Türkiye'de yüzde 65 civarında asılsız Çağrı olduğunu belirterek, Çağrı merkezi ekiplerinin bu durumda zor anlar yaşadığını dile getirdi. Bakan Soylu açıklamasında İstanbul'daki olaylı yürüyüş ile ilgili de konuşurken bu kişilerin milletvekili adayı olmasını PKK'nın belirlediğini söyledi. Murat Karayılan'ın Pervin Buldan’a gönderdiği bir kaset olduğunu belirten bakan Soylu, bu kişilerin terör örgütünün esirleri olduğunu dile getirdi.
 

112'ye yüzde 65 asılsız çağrı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün canlı yayında Kanal D'de Hakan Ural'ın sorularını yanıtladı. Bakan Soylu 112 acil çağrı merkezinde yaptığı konuşmada şu anda 112 Çağrı merkezine yüzde 65 civarında asılsız Çağrı olduğunu dile getirdi. Bu durumun hayati tehlikesi olan bir kişi için çok önemli olduğunu belirten bakan Soylu, özellikle Muğla gibi illerde bu durumu ortadan kaldırdıklarını ifade etti. 112 acil çağrı merkezine personel ihtiyacı olduğunu ve bunu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile giderdiklerini belirten bakan Soylu, Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun eğitimli kişilerin Çağrı merkezine alındığını ifade etti.
112 acil çağrı merkezinin dünyadaki en iyi yazılımı yapan çağrı merkezi olduğunu da ekleyen bakan Soylu, akıllı çağrı merkezi sayesinde bilgilerin hepsinin koordine olduğunu ve ilçe emniyet müdürlüğü, Karakollar, Sağlık Müdürlüğüne gönderilerek kazaların olayların anında haber verildiğini ifade etti.
 

Kadıköy'deki olaylı yürüyüş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de izinsiz olarak yapılan olaylı yürüyüş ile ilgili de konuştu. Yaklaşık bir ay önce Duran Kalkan'ın talimat verdiğini belirten bakan Soylu, protestoların Bu sebeple başladığını ifade etti. Bu talimatlarını istihbarat birimlerine geldiğini ve takibinin de başladığını söyleyen bakan Soylu, Tekirdağ merkezde bir operasyon gerçekleştiğini aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van'dayken oraya da gitmek istediklerini ve bunun engellendiğini dile getirdi. Aslında bu yürüyüşün Bursa Gemlik'te gerçekleştirilmek istediğine dikkat çeken bakan Soylu, İstanbul'da vekillerin bir yürüyüş yaptığını Fakat bunların hiçbirine müsaade edilmediğini dile getirdi.
 

Murat Karayılan Pervin Buldan’a kaset gönderdi

Polise yumruk atan kişinin milletvekili adayı olmasını terör örgütü PKK'nın belirlediğini belirten bakan Soylu, PKK'nın dışında en ufak bir adım atamadıklarını ifade etti. Murat Karayılan'ın Pervin Buldan’a kaset gönderdiğini de iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin bazı meselelerinin HDP üzerinden görülmesinin cehalet olduğunu ekledi.