İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan flaş açıklama! Marmaris'teki orman yangınında Sabotaj tespit edildi

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın 3. gününde de devam ediyor. Bölgede yangın söndürme çalışmaları aralıksız olarak sürerken Sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale yeniden başladı. Yangın başladıktan sonra bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sabotaj iddiaları ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü akşam saatlerinde başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Yangının söndürülmesi için ekiplerinin yoğun çalışması sürerken havanın Sabah saatlerinde aydınlanması ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı. Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yangın bölgesinde. Yangınla ilgili son dakika açıklaması yapan Bakan Kirişçi, çalışmaların dünden bugüne hava araçları ile devam ettiğini belirtirken karadan çalışmaların da sürdüğünü söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Sabotaj iddiaları ile ilgili konuştu. Bakan Soylu, "Yangının çıkışına yönelik bir tespitimiz, kimliğimiz var"  dedi.

Sabotaj iddialarına açıklama geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu orman yangınının başlangıç konusunu bir kez daha değerlendirdiklerini belirterek bir koyda başladığını ve bu konuda bir tespitin olduğunu söyledi. Hem emniyet istihbaratının hem de jandarmanın çalışmalarının devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangının nasıl çıktığına dair kimlik tespiti de olduğunu ifade etti. Bakan Soylu bu konuda kısa süre içerisinde açıklama yapacağını söyledi.

Bugün kontrol altına alınabilir

Diğer yandan tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi ise yaptığı açıklamada Düne göre çalışmaların çok daha iyi bir noktada olduğunu belirterek yangının Bugün akşam saatlerine doğru kontrol altına alınma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.