İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan polis intiharları ile ilgili açıklama

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dönemlerde gündeme gelen polis intiharları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önceki yıllara oranla personel sayısının arttığını fakat vakaların azaldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2016 yılındaki söz konusu vakaların sayısının 51 iken 2022'de 44 olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dönemlerde gündeme gelen polis intiharları konusunda açıklamalarda bulundu. Personel sayısının artırıldığını buna rağmen vakaların azaldığını belirten Süleyman Soylu, “1 Ocak- 10 Ekim tarihleri arasındaki dönemler kıyaslandığında 2016 yılındaki söz konusu vakaların sayısı 51, 2022’de ise 44 olmuştur. Yani toplam personel sayımız arttığı halde, bu vakalarda azalış yaşanmıştır.” dedi.

Evlilik ve aile intihar sebeplerinin başında geliyor

Polislerin intihar etmesi ile ilgili konuşan Süleyman Soylu, olayların sebeplerine bakıldığında ilk sırada ailevi sebepler ve evlilik çatışmaları olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Bakan Soylu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Geçen yıl ve bu yıl toplam 133 vakanın 30’u, evlilik ve ailevi sebeplerden kaynaklanmıştır. İkinci sıradaki sebep, ekonomi sebeplerdir, 39 vaka da bu şekildedir. Buradaki ekonomik sebeplerin detayında ise kripto para ve sanal bahis ve bunlara bağlı kayıplar, göze çarpmaktadır. Dördüncü sebep, psikiyatrik rahatsızlıklardır, bunun sayısı 17’dir. Beşinci sebep duygusal sebeplerdir, yani karşı cins tarafından reddedilme, ilişkinin yürümemesi gibi konulardır. Burada da toplam 9 vaka vardır.”