İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Taksim saldırısı açıklaması: Tipik bir terör saldırısı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz pazar günü İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu saldırı ile ilgili olarak Birgül "Saldırı PKK'nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, komisyonunda Bakanlığının yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile afet ve acil durum yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinden sunum yapıyor.

Taksim saldırısı ile ilgili konuştu

Bakan Süleyman Soylu TBMM'de terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle;

“Bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağdaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir. Mersin'deki de, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı da Münbiç'ten oldu. İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır. 29 Ekim 2023 itibarıyla dağlarda bir tane terörist kalmayacaktır.”