İçişleri Bakanı Süleyman Soylu don terörle mücadele açıklaması

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak son 3 günde gerçekleştirilen terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Bakan Soylu açıklamasında üç günde düzenlenen operasyonlarda 7'si ölü 1'i sağ olmak üzere 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Güvenlik güçlerinin terör örgütleri ile mücadele evleri hem Yurtiçi hem de yurtdışında kararlılıkla sürüyor. Türkiye gündeminden PKK'yı çıkarmakta Kararlı olan Güvenlik güçleri son 3 günde gerçekleştirdikleri operasyonlarda büyük başarı elde etti. Terörle mücadelede başlatılan Eren operasyonlarından yeni bilgiler geldi.

Hava destekli operasyon gerçekleştirildi

Güvenlik güçleri Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta Eren abluka 17 kış Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonunu başlatmıştı. Bu kapsamda Cudi Dağı tuşimiya derisi bölgesine Güvenlik güçleri tarafından hava destekli operasyon gerçekleştirildi.

Bakan Soylu açıkladı

Son 3 günde yapılan operasyonlarda 4 terörist daha silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi bir terörist ise teslim oldu. Üç günde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"3 günde etkisiz hale getirilen 8 teröristten 7'si sarı torbada. 7,5 ay önce Şehit düşen Kahraman Jandarmamız İsmail Can Akdeniz'i Şehit eden teröristin de içinde olduğu 7 terörist daha sarı torbada. Cudi'de, terörist barınmayacak. Jandarma'mızın eline sağlık.