İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu! Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ' Başkomutanım, tekmil veriyorum' diyerek duyurdu. ' Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı' dedi. İşte Pence- Kilit Operasyonu bölgesinde ki son durumlar…

Reklam
Reklam

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu 5 askerimiz şehit düştü. Operasyon 5 askerimizin şehit olmasının ardından hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, biri gri biri yeşil kategoride yer almak üzere iki teröristin öldürüldüğünü duyurdu.
Adana Jandarma Bölge Komutanlığı emir komutasında, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay’da düzenlenen Eren Abluka-12 Şehit Jandarma Er Cüneyt Kırlı operasyonunda, Osmaniye Küllü köyü kırsalında teröristler ve Jandarma özel hareket birlikleri arasında yaşanan çatışmada, iki terörist etkisiz hale getirildi.
Çatışmada etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin Amanos sahada üst düzey sorumlu olarak faaliyet gösteren ve terörden arananlar listesinde 2 milyon liralık ödül konulan “yeşil” kategoriden aranan, İranlı “Agit-Kotol” kod isimli Hakim Bedri isimli terörist olduğu tespit edildi.
Etkisiz hale getirilen diğer teröristin ise sözde Amanos sahada faaliyet sürdüren ve terörden arananlar listesinde 500 bin lira ödül konularak “gri” kategoride aranan, “Armanç Nesimi” kod isimli Beraat Boztemir isimli terörist olduğu belirlendi.
 

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı


“Agit-Kotol” kod isimli “yeşil” kategoride aranmakta olan Hakim Bedri isimli teröristin Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi Gaziler köyünde 30 Temmuz 2011 tarihinde Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım'ın şehit edilmesi ve bir uzman çavuş ile bir astsubayın yaralanması olayının faili olduğu tespit edildi.
Etkisiz hale getirilen iki teröristin sözde Amanos saha olarak nitelendirilen Gaziantep, Hatay, Kilis ve Osmaniye’de 2013-2021 seneleri arasında çok sayıda vatandaşı erzak temin etme sebebiyle alıkoyma, kundaklama ve yağma olaylarına karışmış olduğu belirlendi.
 

Amanoslar temiz


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili olarak sosyal medyasından açıklama yaptı. Soylu, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, “Başkomutanım, tekmil veriyorum. Amanoslar temiz. Bugün, Amanos Dağları'nda kahraman jandarma özel harekat biri yeşil, biri gri kategoride 2 teröristin hesabını keserek Hatay'dan Adıyaman'a temizliği tamamladı. Kahraman şehitlerimiz, kanınız yerde kalmadı, kalmayacak." İfadelerini kullandı.