İçişleri Bakanlığı, 81 ile 'Yılbaşı Genelgesi' gönderdi!

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yılbaşı akşamı yapılması gereken tüm tedbir ve uygulamaları içeren 'Yılbaşı Tedbirleri' başlıklı genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi.

Reklam
Reklam

Yeni yıla girmeye kısa bir zaman kala, İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde tüm vatandaşların yılbaşı akşamını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmelerini sağlamak adına güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı bir çalışma hazırladı. Bu çalışmaların detaylarının anlatıldığı genelge ise 81 İl Valiliğine gönderildi.


İçişleri Bakanlı genelgesine göre; yeni yıl nedeniyle insan yoğunluğunun oluşabileceği konaklama tesisleri ve eğlence mekanlarının yanı sıra restoran, kafe gibi yerlerde Sağlık Bakanlığı'nın daha önceden hazırladığı tedbirlere uyulup uyulmadığına yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılacak olan denetimlerde görevli personellerin salgınla mücadelenin genel prensiplerinden olan temizlik, maske kullanımı ve mesafe kurallarına uyup uymadığı kontrol edilecek.


31 Aralık Cuma günü başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, tüm Bakan Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürleri, Jandarma Genel Komutanları, Sahil Güvenlik Komutanları ve bakanlıklara bağlı diğer üst yöneticileri ülkenin dört bir yanında sahaya inecekler. İl valileri ve kaymakamların da sahada olacağı görev süreçleri yılın ilk ışıklarına kadar devam edecek. 

30.12.2021 günü saat: 08.00 ile 01.01.2022 günü saat: 08.00 saatleri arasında tüm tedbirler yoğun bir şekilde uygulanacak ve bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığınca oluşturulan 6 bin 522 adet uygulama noktasında 8.164 trafik, 63.871 diğer birimlerden toplam 72 bin 35 personel, 16 bin 429 ekip, 674 hava aracı görevde olacak.


Trafik ekipleri yol güzergahlarında, tepe lambaları sürekli yanar vaziyette duracak ve yağışlar nedeniyle karayolunun kapanması durumunda seyir halinde olan araçları, önceden belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirecek. Saat 24.00'ten sonra trafikte alkol denetimleri daha sıkılaştırılacak.

Terör örgütü üyelerinin Türkiye'de legal/illegal geçiş arayışları içerisinde olduğu göz önünde bulundurulmasından kaynaklı sınır hattında daha önceden alınan tedbirlerin artırılacak ve örgüte üye kişileri EYP tarzı eylemler yapabileceği değerlendirilerek büyükşehirlerimiz başta olmak üzere gümrük kapıları önlerinden alınan tedbirler artırılacak. 


Kolluk birimleri, helikopterler, İHA ve drone gibi hava araçları ve motorize ekipler sahalarda etkin olarak kullanılacak. Denize kıyısı olan illerde ise Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve diğer kolluk kuvvetleri ortak hareket ederek yasa dışı faaliyetlere yönelik alınan caydırıcı tedbirlerin devamını sağlayacak.


Vatandaşların can güvenliği için büyük tehdit oluşturan uyuşturucu, kaçak ve sahte
alkollü içkinin satışlarının önüne geçmek için yıl boyunca yapılan mücadele yılbaşı günü de devam ettirilecek. 

 

içişleri bakanlığı yılbaşı genelgesi