İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavı başvuruları 2022

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından 100 Kaymakam adayı alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı'nın kaymakamlık alımı ile ilgili ilanı yayımlandı. Kaymakam adayları detayları merakla takip ediyor. İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık alımı başvuruları ile ilgili tüm detaylar büyük bir merakla araştırılmaya devam ediliyor. Konuyla ilgili araştırmalar sürerken kaymakamlık sınavının tarihi de araştırılıyor.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı tarafından 100 Kaymakam adayı alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı’nın kaymakamlık alımı ile ilgili ilanı yayımlandı. Kaymakam adayları detayları merakla takip ediyor. İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık alımı başvuruları ile ilgili tüm detaylar büyük bir merakla araştırılmaya devam ediliyor. Konuyla ilgili araştırmalar sürerken kaymakamlık sınavının tarihi de araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavının ne zaman ve nasıl yapılacağı merak konusu. 2022 İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavı ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Kaymakamlık sınavının tarihi ve sınavla ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam ediliyor. Peki, 2022 kaymakamlık sınavı ne zaman? 2022 Kaymakamlık alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar…

İçişleri Bakanlığı’ndan Duyuru

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı’na 100 kaymakam adayı alınacağına dair duyuru İçişleri Bakanlığı tarafından resmi olarak yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın bu duyurusunun ardından kaymakam alımı başvuruları araştırılmaya başlandı. 

2022 Kaymakamlık Sınavı 

2022 Kaymakamlık sınavı ile ilgili adaylar başvurularını 01-09 Ağustos 2022 arasında bireysel olarak internet üzerinden yapabilecekler. Başvurular ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifreleriyle veya mobil uygulamalarından ya da diledikleri bir başvuru merkezinden yapılabilecek. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvurular tamamlanacak. Geç başvuru günü ise 17 Ağustos 2022 olarak açıklandı.

2022 Kaymakamlık Sınavı Tarihi

2022 Kaymakamlık sınavı 18 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Sınav saati 10.15 olarak açıklandı. Adaylar ise saat 10.002dan sonra sınav binasına alınmayacak. Sınavda sorulacak soru sayısı ve süre ile ilgili de bilgilere yer verildi. 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) süre verilecek.