İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama! Gönüllü olarak ülkesine dönenlerin sayısı belli oldu!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan son dakika Suriyeli sığınmacı açıklaması geldiği nokta bakan Soylu açıklamasında ülkelerine gönüllü olarak dönen Suriyeli sığınmacıların sayısını verdi. Ayrıca İçişleri Bakanı Son 6 yılda 2 milyon 600 bin kişinin sınırdan girmesinin engellendiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son günlerde tartışmaların odağında olan mültecilerle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. İstanbul Esenyurt'ta Karadeniz dernekler Federasyonu kahvaltısına katılan İçişleri Bakanı Soylu, ülkelerine gönüllü olarak dönen Suriyeli sığınmacıların sayısını duyurdu. Bakan Soylu aynı zamanda milyonlarca kişinin son 6 yıl içinde ülkeye girişinin engellendiğini söyledi.
 

502 bin sığınmacı ülkesine döndü


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Esenyurt'ta düzenlenen bir dernek kahvaltısında son günlerin tartışma konusu olan mültecilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, şu ana kadar ülkesine dönen Suriyeli sığınmacı sayısının 502000 olduğunu duyurdu. Bu sayının gönüllü olarak ülkesine dönen Suriyelilerin sayısı olduğunu belirten bakan Soylu çalışmaların hala devam ettiğini söyledi.
 

2 milyon 600 bin kişinin girişi engellendi


Fransız göçmenlerle mücadele konusunda da bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Van ve Iğdır sınırlarında taş olduğunu İran'la konuşarak sınır duvarları yapıldığını dile getirdi. Bu duvarlar sayesinde son 6 ay içinde 2600000 kişinin yurda düzensiz birisinin engellediğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan kaçak göçmenlerin ülkesine geri gönderildiğini söyledi. Şu ana kadar yakalanan 100 Afgan’dan 50'sinin geri gönderildiğini yakalanan Pakistanlıların 170'inin geri gönderildiğini dile getiren Bakan Soylu çalışmaların sürdüğünü ifade etti.