İçişlerinden yeni karar! Uşak Valisi merkeze çekildi!

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı emriyle Uşak valisi Funda Kocabıyık İçişleri Bakanlığının emrine görevlendirildi. Kocabıyık'ın eşi eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Parkı olayları davasında Osman Kavala'ya müebbet hapis cezası verilmesini eleştirmesiyle tartışılmıştı.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı’nın Uşak Valisi Kocabıyık’la ilgili aldığı kararda Funda Kocabıyık’ın merkeze çekilerek İçişleri emrine alınmasına karar verildi. Eşi Hüseyin Kocabıyık eski AK Parti Milletvekili olarak yaptığı eleştirilerle gündem olmuştu.
‘Hakim ve Savcılar Vicdansız Hükümler Kuruyor’
Pazartesi günü Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada bir karar açıklanmıştı. Alınan kararda sanıklardan birisi olan Osman Kavala’ya müebbet hapis cezası uygun görüşmüştü. Karara ilişin sert eleştiride bulunan eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık sosyal medya hesabında paylaşımında konuyla ilişkili şu ifadelere yer vermişti:

“Bizimki nasıl kader böyle! Hayatımızda CHP’nin 1946 yılında yaptığı seçim hilesini eleştirdik. 2019’da benzerini İstanbul’da biz yaptık. Menderes’i ipe çeken zalim savcı ve hakimlere hayatımız boyunca lanet okuduk; şimdiyse onlar gibi vicdansız hükümler koyuyorlar.”“Hakim ve savcıların hukuk dışı kararlar, hayatımızı adamış olduğumuz ne kadar kutsal değer varsa tüm bunları savunmasız hale getiriyor. Karar sahipleri mazide başardığımız şeyleri yıkıyor aslında. Yıkıma dur diyebilecek otorite bellidir, ondan yardım istiyoruz.”
“Yazdıklarım kimse tarafından başka yere çekilmesin. Benim yazdıklarım AK Parti kuruluş beyannamesinin referansıdır. Partide fikirlerimizi hep özgürce söyledik ve söyleriz, yazdıklarım tamamen ilkeseldir.” İfadelerini kullandı.
Kendi sosyal medya hesabından yaptığı bu açıklamayla AKP’yi eleştirmesi eski AK Parti Milletvekili olan Hüseyin Kocabıyık’ın gündem olmasına sebep olmuştu. Yaptığı eleştiri hem Gazi davası tutuklama ve mahkumiyetlerine ilişkin hem de iptal edilen 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerine yönelik olmuştu. Gezi davası kararının da bunun ardından gelmesi dikkat çekti.
Funda Kocabıyık Merkeze Çekildi
Eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın eşi Funda Kocabıyık ile ilgili İçişleri Bakanlığı kararını açıkladı.  Öğretmenlikten müfettişliğe, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne ve arından Valiliğe geçen Funda Kocabıyık’a ilişkin karar alındı. Bakanlıktan tarafından yapılan açıklamayla Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle birlikte İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildi.