İcra takibine düşen borç dosyasında zaman aşımı var mı? Zaman aşımının süresi ne kadar?

TAKİP ET

Kredi borcu olan vatandaşlar, bu borçtan nasıl kurtulacaklarını internet üzerinden araştırıyor. İcra takibine düşen borç dosyasında zaman aşımı var mı? Bu zaman aşımının süresi ne kadar? Gibi sorularını internet üzerinden araştıran vatandaşlar, bu konuda bilgi edinmek istiyor. Biz de haberimizde bu konulara değindik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Kredi borcu olan vatandaşlar, bu borçlardan kurtulmak için çeşitli yöntemler araştırıyor. Bu yöntemlerden en bilineni ise dosyanın zaman aşımına uğraması. Peki, icra takibine düşen borç dosyasında zaman aşımı var mı? İşte yanıtı...

Kredi borcu zaman aşımı süresi

Hükümet ve ulusal borç haricinde özel sektörler kanuni olarak yasaklanmıştır. Kredi borç bildiriminin ardından başlayan zaman aşımı süresi ilk bildirimde başlar. İhbar süresi içerisinde ödeme yapmamanızdan kaynaklanan bir durumdur bu.

Kredi kartı borcundan zaman aşımı var mı?

Kredi kartı borcunda zaman aşımı vardır. Bu zaman aşımı iki farklı türe ayrılır. 5 ve 10 yıllık zaman aşımları sayesinde kredi kartı borcu zaman aşımına uğrayabilir. Ancak yeni bir yürütme izleme işlemiyle bu 10 yıllık süre tekrarlanabilir.

Denetim dosyasının açık kalma süresi

Denetim dosyasını borç olduğu sürece açık kalır. Borcun ödenmesiyle kapanan denetim dosyası, borç varken kanunen kapatılamaz.

İcra dosyası düşer mi?

Borcun bitmesine az bir süre kala veya borcun bitmesi durumunda icra dosyası infaz ile kapatılır. Bunun dışında alacaklı kişi dosya üzerinde 1 yıldan fazla işlem yapmazsa, dosyanın takipsizlik kararı almasına sebep olur ve dosya arşive düşer. Bu durumu icra dairesine giderek veya e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kapanan icra dosyası tekrar açılır mı?

Kapanan dosyanın tekrar açılması mümkündür. Dosya hakkında dilekçe verilmesi halinde, dosyanın tekrar açılması gündeme gelebilir.

icra dosyasi zaman aşimi icra dosyası zaman aşımı dilekçe örneği icra dosyası zaman aşımı ne kadardır icra dosyası zaman aşımı kaç yıl icra dosyası zaman aşımına uğrar mı