İdam tartışmaları sürerken adalet bakanı Bekir Bozdağ'dan flaş çıkış: Cezalar artıyor mu?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son günlerde yaptığı idam açıklamalarının ardından flaş bir çıkışta adalet bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Orman yakanlara verilen cezalara ilişkin konuşan adalet bakanı Bekir Bozdağ, Bakanlık olarak cezaların atması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… Adalet bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklama ile birlikte orman yapanlara verilen cezaların artmasına ilişkin Bakanlığın çalışma başlattığını duyurdu. Bakan Bekir Bozdağ’a açıklamasında çalışmaların somutlaşınca kamuoyu ile paylaşılacağını belirtirken TBMM'nin gerekli adımları atacağını düşündüğünü söyledi.

İdam tartışmaları devam ediyor

Marmaris'te çıkan yangının Sabotaj olduğunun ortaya çıkması sonrasında idam tartışmaları gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde bölgede incelemede bulunmuş ve idam cezasının tartışılması gereken bir konu olduğunu söylemişti. Mutlaka caydırıcı cezaların gelmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Fatih Sultan Mehmet'in sözünü hatırlatarak bu işin çok önemli olduğunu söylemişti.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da idam konusunun ağıza çok yakışmadığını ancak cezaların caydırıcı olması gerektiğini dile getirmişti. Açıklamaların ardından sosyal medyada idam tartışmaları yeniden alevlendi.

Bekir Bozdağ’dan son dakika açıklaması

Adalet bakanı Bekir Bozdağ ise biraz önce bir canlı yayında yaptığı açıklamada orman yakanlarla ilgili cezalarını daha caydırıcı olmasına ilişkin bakanlık olarak çalışma başlattıklarını duyurdu. Bakan Bekir Bozdağ, Çalışmaların somutluk kazanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.