IELTS 2022 ne zaman? IELTS 2022 fiyatı ne kadar?

TAKİP ET

IELTS sınavına ilişkin detaylar araştırılmaktadır. IELTS sınavının detayları merak ediliyor. IELTS 2022 ne zaman yapılacak? IELTS sınavının ücreti de merak konusu oldu. IELTS 2022 ücreti ne kadar oldu? Bu haberimizde IELTS sınavıyla ilgili detayları sizler için derledik. İşte IELTS 2022 detayları...

Reklam
Reklam

IELTS sınavına ilişkin detaylar araştırılıyor.  Birçok kurum bu sınavı istemektedir.  IELTS sınavının 2022 yılında fiyatları merak ediliyor. IELTS sınavının detayları ve hangi bölümlerden oluştuğu araştırılmaktadır. IELTS 2022 detayları neler? IELTS 2022 ne zaman yapılacak?

IELTS sınavı nedir?

IELTS sınavı, diploma başvuruları, hazırlık sınıfı muafiyeti, göçmenlik, yurtdışında eğitim gibi yabancı dil yeterlilik puanı gerektiren birçok alana uygulanabilir. Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı anlamına gelen IELTS, dünyanın en ünlü İngilizce yeterliliğidir. gerekli yüksek öğrenim ve küresel bir sınav olarak bilinmektedir.Açılımı, ‘The International English Language Testing System’ olan IELTS; ‘okuma’, ‘yazma’, ‘dinleme’ ve ‘konuşma’ bölümlerinden oluşan, dünyanın birçok bölgesinde tercih edilen ve uygulanan dil sınavlarından biridir. Aşağıda IELTS ile ilgili detaylar yer almaktadır;

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda dahil olmak üzere birçok ülkede okumak ve iş başvurusunda bulunmak için IELTS sonuçları gereklidir.   Dünya çapında birçok meslek kuruluşu, göçmenlik bürosu ve diğer devlet kurumları bir IELTS puanı gerektirir.   140 ülkede 10 binden  fazla kurum IELTS sınavını tanır.   IELTS 9 puan üzerinden puanlanır, yani her  bölüm 9 puandır.   Sınav, birinci bölümde okuma, dinleme ve yazma olmak üzere 2 oturum halinde gerçekleşir.   İkinci oturumda jüri karşısına çıkan aday sözlü sınava tabi tutulur.   IELTS sınavı 2 saat 40 dakika sürer.

IELTS sınav içeriği

Dinleme bölümü ortalama 30 dakika sürer ve  soru kağıdındaki cevapların cevap kağıdına geçmesi için  10 dakika daha vardır. Bilgisayarlı IELTS    sınavında  cevaplar dinlerken etiketlendiği için cevapları geçmek için fazladan 10 dakikanız yoktur.   Toplam 40 dakika süren dinleme bölümü 4 dinleme kaydı ve 40 sorudan oluşmaktadır.  IELTS Academic ve IELTS General Training sınavlarının okuma bölümlerinin içeriği farklıdır. Bu bölümde üç farklı metin okumanız ve ilgili IELTS okuma sınavı sorularını cevaplamanız gerekmektedir.   Akademik Okuma:   Bu bölümde kitaplardan, bültenlerden, dergilerden ve gazetelerden alınmış, üniversite dersleri alacak veya meslek sahibi kayıt yaptırmak isteyenler için uygun, betimleyici, olgusal, söylemsel ve analitik  birçok metin toplanmıştır.   40 sorudan oluşmaktadır. 60 dakika izin verilir.   Genel Okuma:   Kitaplardan, dergilerden, gazetelerden, broşürlerden, reklamlardan, iş el kitaplarından ve el kitaplarından alıntılar içerir - bunlar, İngilizce konuşulan bir ortamda günlük olarak karşılaşacağınız materyal türleridir.   40 sorudan oluşmaktadır. 60 dakika izin verilir.

Yazma bölümünde ise  akademik ve genel IELTS sınavlarında farklıdır. Her iki sınavda da 2 adet kompozisyon yazılması gerekmektedir.   İlk bölüm 20 dakika, ikinci bölüm 40 dakika olmak üzere toplam 60 dakika sürer. Academic Writing  : IELTS   Academic Writing Test'te resmi  dil kullanılmaktadır.Bölüm 1'de (Görev 1) bir grafik, tablo, diyagram veya şema ile karşılaşacaksınız.   Verilen bilgileri kendi kelimelerinizle tanımlamanız, özetlemeniz ve açıklamanız istenecektir, örneğin verilen bir şeyi tanımlamak veya açıklamak, bir sürecin adımlarını açıklamak, bir şeyin nasıl çalıştığını açıklamak veya bir nesneyi veya bir etkinliği tanımlamak olacaktır.   2. bölümde, bir bakış açısı, bir konu veya bir problem hakkında  yazmanız isteniyor.IELTS Genel Eğitim Yazma sınavı genel konuları kapsar. 1. bölümde sizden bir mektup yazmanız isteniyor. Mektupta kişisel, yarı resmi veya resmi bir tarz kullanabilirsiniz. 2. bölümde, bir bakış açısı, bir konu veya bir konu hakkında yazmalısınız. Kendi stilinizi kullanabilirsiniz. . Bölüm 1 için en az 150 kelime; Bölüm 2 için  en az 250 kelime yazmalısınız.   İlk bölüm 20 dakika, ikinci bölüm 40 dakika olmak üzere toplam 60 dakika sürer.

Konuşma bölümünde IELTS konuşma testi sırasında sertifikalı bir IELTS uzmanıyla konuşursunuz.   sınavı, gerçek hayatta karşılaşacağınız  konuşma türünü anlar. Farklı vurgular kullanılabilir.   konuşma  kaydedilir.   IELTS Academic ve IELTS General Training sınavlarının konuşma bölümlerinin içeriği aynıdır.   Sınav 3 bölümden oluşur ve 11 - 14 dakika sürer.

IELTS sınavının geçerlilik süresi 2 yıldır. IELTS sınav ücreti 2022 senesinde 1950 TL olmuştur.

IELTS IELTS 2022 IELTS sınavı nedir?