Igor Rotenberg kimdir? İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Igor Rotenberg mesleği ne, serveti ne kadar?

TAKİP ET

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg'in isimli 3 kişiye ve 5 Rus bankasına yaptırım kararı uygulanacağı açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un yaptığı açıklamadan sonra Igor Rotenberg'in kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Igor Rotenberg kimdir? İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Igor Rotenberg mesleği ne, serveti ne kadar? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg’in isimli 3 kişiye ve 5 Rus bankasına yaptırım kararı uygulanacağı açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Rusya’nın Donetsk ve Luhansk kararından sonra 5 Rus bankasına ve 3 kişiye yaptırım uygulanacağını açıklamasından sonra yaptırım yapılacak olan 3 kişi arasında yer alan Igor Rotenberg’in kim olduğu araştırılmaya başlandı. 
Yaptırım uygulanacak olan kişilerin İngiltere’de sahip oldukları tüm varlıkların dondurulacağını söyleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptırım uygulanacak olan kişilerin İngiltere’ye seyahat etmelerinin yasaklanacağını ve tüm Birleşik Krallık kişi ve kurumlarının onlarla bir ilişki içinde olmalarının yasaklanacağını belirtti. Yapacakları uygulamaların yaptırımın ilk kısmı olduğunu dile getiren Başbakan Johnson, durumun daha da tırmanması durumunda ABD ve Avrupa Birliği ile beraber uygulanmak üzere daha fazla bir yaptırım hazırlayacaklarını açıkladı. 

İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Igor Rotenberg kimdir?
Rus milyarder iş adamı olan Igor Rotenberg, Arkady Rotenberg’in en büyük oğlu ve varisidir. Kardeşi Boris ile SGM (Stroygazmontazh) ortak sahibi olan Igor Rotenberg, Vladimir Putin ile yakından ilişkilidir. 2018 yılının Ekim ayında servetinin 1,1 milyar dolar olduğu tahmin edilen Igor Rotenberg, 6 Nisan 2018 yılından itibaren ABD yaptırımlarının altındadır. 
9 Eylül 1974 tarihinde Leningard’da doğan Igor Rotenberg, 2002 yılında Moskova’da Pushkinograd Hukuk Enstitüsü’nde Özelleştirme ve Girişimcilik Yüksek okulundan mezun olmuş, 2005 yılında ise Moskova’da Pushkino Hukuk Enstitüsü’nde Doktora derecesi almıştır. 2002 yılından 2003 yılına kadar Devlet Mülk Yönetimi Federal Ajansı olan Rusya Mülkiyet Bakanlığı’nda Yakıt ve Enerji Kompleksi Mülkiyet Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Igor Rotenberg, 2003’ten 2004 yılına kadar ise Rusya’nın Mülkiyeti için Ulaştırma ve Telekomünikasyon Mülkiyet Dairesi Başkanı olarak görev yapmıştır. 2004’ten 2005 yılına kadar Rus Demiryolları OJSC’nin Başkan Yardımcısı ve Mülk Yönetimi ve Organizasyon Yapıları Dairesi Başkanı olarak görev yapan Igor Rotenberg, 2006 yılından beri Moskova merkezli NPV Engineering Group’un sahibi ve yönetim kurulu başkanıdır. 2008 yılından bu yana CB “Kuzey Deniz Rotası” tasarım bürosunun Başkan Yardımcısı olan Igor Rotenberg, 2010 yılından beri Mosenergo Heat and Power Company’nin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Igor Rotenberg, 2011 yılından itibaren ise Gazprom Burenie LLC’nin (Burgaz) yönetim kurulu başkanıdır.
2015 yılında Arkady Rotenberg, oğlu Igor Rotenberg’e Gazprom Drilling’in (Bureniye) %79’u yol yapım şirketi Mostotrest’in %28’i ve Jersey’nin %33,3’ü dahil olmak üzere bir dizi varlık satmıştır. Igor Rotenberg, merkezli TPS Real Estate Holding Ltd. Alexander Ponomarenkı ve Aleksandr Skorobogatko, TPC Real Estates Holdings’in %66,6’sına sahiptir. 

Igor Rotenberg kimdir İngiltere İngiltere in yaptırım uygulayacağı Igor Rotenberg kimdir