İğrenç olay bankada yaşandı! Tuvaletlerde bulundu!

TAKİP ET

İstanbul Şişli'de bir bankada ortaya çıkan durum herkesi şaşkına çevirdi. Banka binasının 1 ve 4. Katında bulunan kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştirildiği ortaya çıktı. Bu iğrenç düzenek sayesinde kadın çalışanların aylar boyunca kayıt altına alındığı öğrenildi. Bankadaki temizlik çalışanının çöp kutusunda bulduğu kameranın teknoloji direktörü olan İsmail E. tarafından yurt dışından alındığı öğrenildi. Şüpheli İsmail E. hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

Reklam
Reklam

İstanbul Şişli’de merkezi bulunan bilindik bankada yaşananlar mide bulandırdı. Birinci ve dördüncü kattaki kadın tuvaletlerine konulan gizli kameralarla aylardır kadın çalışanlar görüntüleniyordu. Temizlik görevlisi tarafından fark edilen mikro gizli kamerayı satın alan kişi tespit edildi.
Temizlik çalışanı buldu
Geçtiğimiz yıl İstanbul Şişli’de bulunan, çok bilindik bir bankanın kadınlar tuvaletinde çöp kutusu poşetinin altına gizlenen bir kamera bulundu. Kamerayı fark etmesinin hemen ardından yetkililere bildirdi. Yabancı marka mikro kameraya bina yönetimi tarafından incelenmek üzere el konuldu.
Alışverişler incelendi
Kadınlar tuvaletinde gizli kamera bulunmasının ardından yurt dışına ait olduğu tespit edildi ve çalışanlardan birisinin internet sitesi alışverişleri incelendi. İncelemeler sonucunda bilgi teknoloji direktörü olan İsmail E’nin ünlü bir internet sitesinden kamera tutarıyla aynı miktarda harcama yaptığı tespit edildi. Çalışan ifadesine başvurulurken ürünlerin güvenlik kamerası ve şarj cihazı olduğunu beyan etse de farklı bir kamera olduğu iddiasında bulundu. Ortaya çıkan durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi.

Suçlamaları reddetti
İhbar ardından yapılan incelemelerde İsmail E’nin internetten aldığı 30 dolarlık harcamanın, bulunan kameranın birebir aynısı olduğu tespit edildi. Akabinde iş yerinde, ikamet adresinde ve aracında aramalar gerçekleştirildi. İfadesi alınan İsmail E. ifadesinde yurt dışından sık alışveriş yaptığını ve bazılarını internetten satarken, bazılarını da evinde kullandığını söyledi. Hakkında yapılan suçlamaları reddetti.
Hapis istemiyle yargılanıyor
Yürütülen soruşturma sonucunda İsmail E’ye ‘Kişisel Verilerin Kaydedilmesi, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek’ suçundan davası açıldı. 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar şüphelinin hapsi istendi.
Kamera çöp kutusuna gizlenmiş
Banka müşterileri ve 11 kadının müstehcen fotoğrafları ele geçirildi. İddianamede bahsedilene göre 1. ve 4. kattaki kadınlar tuvaletinde yapılan kontrollerde gizli kamera bulunduğuna dair sticker izleri tespit edildi. İddianamede bir yıllık süreç içinde defalarca kez iş yerinde kadınların görüntülerini aldığı, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği ve kişisel verileri kaydettiği suçuyla dava açıldı.