İhtiyaç sahibi olup başvuru yapana 1.150 TL nakit para veriliyor! Başvurular e-Devlet ve PTT'den yapılıyor! Süresi var, geç kalmadan başvurun!

TAKİP ET

Devletin ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara maddeyi desteği devam ediyor. Özellikle dar gelirli olan aileler koronovirüs pandemisi sürecinde devletten ciddi anlamda destek almıştı. Ancak pandemi bitmesine rağmen destek ödemeleri bitmedi. Devlet, başvuru yapan vatandaşlara 1150 TL nakit destek vermeye devam ediyor. Başvurular PTT ve e-devlet üzerinden yapılıyor. Ancak başvuru süresi var kaçırmadan başvuru yapmak gerekiyor.

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahibi olup başvuru yapana 1.150 TL nakit para veriliyor! Başvurular e-Devlet ve PTT’den yapılıyor! Süresi var, geç kalmadan başvurun! Devlet, milyonlarca vatandaşa nakit destek vermeye yardım ödemeleri ile vatandaşları geçimine katkı sağlamaya devam ediyor. Koronavirüs salgınının başlaması ile birlikte patlak veren ekonomik kriz vatandaşların belini büktü. Birçok kişi artık geçinmekte güçlük çekiyor. Pandemi sürecinde verdiği Nakdi yardım destekleri ile vatandaşların bütçesine katkı sağlayan devlet pandemi bitmesine rağmen durmuyor ve destek ödemelerine devam ediyor. Bugün yapılan bir son dakika açıklaması ile birlikte Devleti ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit desteği ve duyuruldu. Tek sefere mahsus olarak verilecek olan destek ödemelerinden başvuru yapanlar faydalanacak. Başvurular e-devlet ve PTT üzerinden yapılacak. 1150 TL nakliye destek ödemesi başvuru şartları ve detaylar haberimizin devamında…

Koronavirüs salgını milyonlarca kişinin hayatında büyük değişimlere yol açtı. Tüm dünya koronavirüs salgını ile birlikte büyük bir küresel ekonomik krizin ortasında düşerken ülkemizde de krizin etkileri ciddi anlamda hissedilir hale geldi. Yılbaşından bu yana hayat pahalılığı ve enflasyon rakamları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu artış vatandaşların da belini büküyor. Özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar bu süreçte daha da zor duruma düştü. Ancak devletin eli ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman olduğu gibi bugün de üstünde durmaya devam ediyor. Maddi durumu kötü olan ve Nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara devlet desteği veriliyor. Bugün yapılan bir son dakika duyurdu ile PTT ve e-devlet üzerinden başvuru yapanlara tek sefere mahsus 1150 TL nakit yardım verileceği açıklandı.

Geri ödemesiz yardım başvuru şartları

Devletten geri ödemesiz Yardım almak isteyen vatandaşlar elektrik faturaları ile birlikte en yakın PTT şubesine başvuru yapabilir. Çünkü bu yardımlar elektrik faturası defteri olarak veriliyor. Aynı zamanda yaşadığınız ilde bulunan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile de başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Başvuru sırasında alacağınız elektrik tüketim desteği ödemeleri hem elektrik faturanıza hem de hane içinde yaşayan Kişi sayısına göre farklılık gösteriyor.
 

Kimler başvuru yapabilir?

Elektrik tüketim desteği ödemelerinden faydalanmak için başvuru yapabilecek kişilerin listesi de merak ediliyor. Sosyal yardım alan birçok vatandaş elektrik tüketim desteği için başvuru yapabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından belirlenen 3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik Kanunu ve 2022 sayılı engelli kanunu ile koruma altına alınmış olan vatandaşların tamamı elektrik tüketim desteği alabiliyor.

Kronik hastalığı olanlara daha yüksek yardım veriliyor

Elektrik tüketim desteği sadece Dar gelirli vatandaşlara verilmiyor. Aynı zamanda kronik hastalığı bulunan ve makineye bağlı şekilde yaşamak zorunda kalan kişilere de elektrik tüketim desteği veriliyor. Destek ödemelerinden faydalanmak isteyen kronik hastalar başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.