İhtiyaç sahiplerine devlet desteği arttı! Başvuran herkese evde bakım parası

TAKİP ET

İhtiyaç sahiplerine devlet desteği tam gaz devam ederken yeni yardım açıklandı. Milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşı ilgilendiren yardım desteği için çalışmalar başlatıldı. Devlet ihtiyaç sahiplerine karşılıksız olarak 1.798 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bu yardımdan kimler yararlanabilir sorusu ise sıklık kazandı. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardım detayları...

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahiplerine verilecek 1.798 TL için kişilerin başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapan her vatandaşa karşılıksız olarak para ödemesi yapılacak. Evde bakım parası adının altında yapılan bu ödeme her ay düzenli olarak yapılacaktır. İhtiyaç sahibi olup başvuran herkese karşılıksız devlet desteği gelmektedir. 

Evde bakım parası nedir? 

Evinde bakıma muhtaç olan engelli bireyin hane içerisinde yer alan asgari gelirin 2/3'ünden az olması halinde devlet o kişilere destek vermektedir. Bu yapılan yardıma ise evde bakım parası denir. Evde bakım parasını almak isteyenlerin evinde en az %50 engelli bireyin ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor olması gerekmektedir. 

Evde bakım parası başvuru şartları nelerdir? 

Evde bakıma muhtaç bir bireyin yaşıyor olması

Evde bakımı yapılan kişinin ağır engelli raporuna sahip olması

Evde bakımı yapılan kişinin sağlık raporunda “Ağır engelli” ifadesinin yer alıyor olması

Evde bakımı yapılan kişinin bakıma muhtaç olduğunun sağlık raporunda belirtiliyor olması

Evde bakım parası alacak olan ailede hanede kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması. (Bu yıl için bu sınır 1,705 TL olarak belirlendi)

Evde bakım parası başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? 

T.C. kimlik numarası beyanı

Bakıma muhtaç kişinin engelli durumunu belirten Özürlü sağlık kurulu raporu

Bakmakla yükümlü bulunan bireylerin gelir ve mal durumunu gösteren belge

18 yaşını tamamlamış ve bakıma muhtaç olan kişilerde ilgili mahkemeden alınmış vesayet altına alınma ve vasi atanması kararı

Evde bakım parası başvurusu nasıl yapılır? 

E – devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra arama motoru kısmına “engelli evde bakım yardımı başvurusu” yazarak çıkan sayfa üzerinden formu doldurmak ve başvuru işlemini tamamlamak gerekmektedir. Başvuru sonrasında başvuruda bulunan aile üzerinde yapılacak inceleme sonrasında uygun olan ailelere evde bakım parası olarak aylık 1798 TL devlet yardımı ödemesi başlatılmaktadır.

evde bakım başvurusu nasıl yapılır evde bakım parası ne kadar evde bakım başvuru şartları ihtiyaç sahiplerine ödeme