İhtiyaç sahiplerine Ramazan Bayramı yardımı veriliyor! Valilik, Kaymakamlık, Belediye, Kızılay bayram yardımı başvurusu

TAKİP ET

Ramazan bayramı yavaş yavaş yaklaşırken ihtiyaç sahibi vatandaşlara kara kara ne yapacaklarını düşünüyor. Dar gelirli vatandaşlar ramazan Bayramında ihtiyaçlarını karşılamak için bir çıkar yolu ararken yardım eli yine devlet kurumlarından geldi. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara Ramazan bayramı öncesinde valilik, kaymakamlık, belediyeler ve Kızılay tarafından yardım verilecek. Ramazan bayramı Yardımı başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahiplerine Ramazan Bayramı yardımı veriliyor! Valilik, kaymakamlık, Belediye, Kızılay bayram yardımı başvurusu. Sosyal devlet olmanın sorumluluğunu her fırsatta yerine getiren Türkiye cumhuriyeti devleti ramazan bayramında da vatandaşları yalnız bırakmıyor. İhtiyaç sahibi olan ve ülke sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlara birçok farklı alanda yardım ödemesi veriliyor. Özellikle aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardımlar vatandaşların hayat pahalılığı içerisinde rahat bir nefes alabilmesine imkan sağlıyor. Bunun dışında ramazan bayramına özel olarak birçok farklı kurum ve kuruluş tarafından da ihtiyaç sahiplerine yardım ödemesi verilecek. Belediyeler, Kaymakamlıklar, valilikler ve Kızılay ramazan bayramı yardımı kampanyası başlattı. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu yardımlardan faydalanabilecek.
Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşların zor durumda kalmaması için çeşitli yardım hizmetleri verileceğini duyurmuştu. Bakanlık tarafından Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ek ödenek ayrıldı. Bunun yanında Kızılay, valilikler, belediyeler, Kaymakamlıklar aracılığıyla Vatandaşlara Ramazan bayramı ödemesi devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar ise Ramazan bayramı öncesinde bu ödemelerden nasıl yararlanılacağını merak ediyor.

Bakanlık ek ödenek ayırdı

Ailesi ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ramazan bayramı için ihtiyaç sahibi vatandaşlara ek ödenek ayrıldığını bildirdi. 2 Mayıs tarihinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve mağdur olmaması için bakanlık tarafından milyonlarca liralık bir bütçe ayrıldı. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık ödemelerden faydalanmak için bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini duyurdu.

Ramazan bayramı Yardımı başvuru şartları

Ramazan bayramı yardım alabilmek için öncelikle ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Asgari ücretin üçte birinden düşük geliri olan vatandaşlar yardım için başvuru yapabiliyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı ramazan Bayramı’nda vatandaşlara hem de gıda yardımı sağlıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin il Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları‘na giderek başvurmaları gerekiyor. Bugün başvuru için son gün söz konusu şartları taşıyan vatandaşların hemen başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Belediye ve Kızılay’dan bayram yardımı nasıl alınır?

Ramazan bayramı öncesinde belediye ve Kızılay’da vatandaşlara bayram yardımı veriyor. Erzak ve gıda yardımı müracaatları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Sosyal yardım talebinde bulunmak için e-Devlet girişi yapabilir ardından sizden istenen bilgileri doldurarak başvuruyu gönderebilirsiniz.