İlaçsız tedaviyle diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısını gideren doğal yöntemler

TAKİP ET

Herkesin hayatında en az bir kere de olsa yaşadığı diş ağrısı karşısında neler yapılacağı, ilaçlar dışında hangi yöntemlerle bu ağrının geçeceği birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki, ilaçsız tedaviyle diş ağrısı nasıl geçer? İşte diş ağrısını gideren doğal yöntemler...

Reklam
Reklam

Diş ağrısı rahatsızlığında sirke, karanfil, karbonat, sarımsak, zerdeçal gibi doğal malzemelere sık sık başvuruluyor. Kimi diş sorunları için muhakkak doktor kontrolüne gitmek ve antibiyotik desteği almak gerekiyor. Fakat, ilaç tedavisine ilaveten doktor gözetiminde uygulanan kimi diş ağrısı tedavileri de bulunuyor. Peki, bu tedavi yöntemleri nedir? İşte diş ağrısını gideren doğal yöntemler...

Diş ağrısına neler iyi geliyor?
Diş ağrısı rahatsızlıklarında ilk olarak diş ağrısına neyin neden olduğunu tespit etmek gerekiyor. Bundan dolayı alternatif tedaviye başvurmadan önce uzman bir doktora görünmek ve onun uygun gördüğü tedavi yöntemlerine başvurmak gerekiyor. Mesela, diş eti çekilmesi sorunu yaşanıyorsa muhakkak bir diş hekimine tedavi ettirmek gerekiyor. Açık yüzeyler dolgu veya protezler ile kapatılabilir. Doktor onayı alınması durumunda ilaç tedavisinin yanında bitkisel tedavi yöntemlerine de başvurulabilir. Böylelikle kişi rahatlayabilir. İşte diş ağrısına iyi gelen doğal yöntemler...
1- Tuzlu su gargarası
   Diş ağrısı rahatsızlıklarında evde yapılacak yöntemlerin başında ılık tuzlu suyla gargara yapmak geliyor. Veya yumuşak fırçalı bir diş fırçasıyla diş etleri dairesel hareketlerle temizlenmeli.
2- Karbonat
   Karbonatı içme suyu ile macun kıvamına getirdikten sonra ağrı olan kısma uygulamak kısa süreliğine de olsa rahatlatma sağlamaktadır.
3- Sarımsak
   Ezilen sarımsak çürük veya ağrıyan dişe uygulandığı zaman geçici olarak diş ağrısını hafifletir.

Diş ağrısı neyden kaynaklıdır?
Diş ağrısı yaşamanın nedenleri birden fazladır. Diş ağrısı sorunlarında muhakkak doktora giderek tedavi olunması gerekiyor. Fakat, belli başlı diş ağrıları nedenleri de olabiliyor. Bu nedenler şu şekildedir;
- Çürüyen dişler
- Dentin hassasiyeti
- Gömülü dişler
- Diş etinden kaynaklanan ağrılar
- Yansıyan diş ağrıları
- Sinüzit
Çürük diş ağrısına iyi gelen yöntemler nelerdir?
Diş ağrasından kurtulmanın en etkili yolu kalıcı çözümlerdir. Geçici çözümler uygulandığında ağrı kısa süreliğine geçecek ve sonrasında yeniden tekrarlayacaktır. Diş ağrısının hafiflemesi için ağrı kesicilere başvurulabilir fakat kalıcı tedavi uygulanmadığında ilacın etkisi geçince dişteki ağrı tekrarlayacaktır. 
İbrahim Saraçoğlu diş ağrısı kürü
Diş ağrısını hafifletmek için ilk olarak dişleri fırçalamak gerekiyor. Yemek artıklarından dolayı dişlerde kalmış olan artıklar bakterimi oluşumuna neden olabilir. Fırçalama işlemi sonrasında diş ipi kullanmakta etkili olacaktır. Bunlar dışında, tuzlu ve sirkeli suyla gargara, soğuk buz kampresi, karanfil çiğnemek veya karanfil yağı yutmak da diş ağrısına oldukça etkilidir. 
Ayrıca; karabiber, zeytinyağı, soğan ve sarımsak da diş ağrısına iyi gelir.
İbrahim Saraçoğlu diş ağrısı için ne söylüyor?
İbrahim Saraçoğlu, diş ağrısı için evde denenecek en iyi yöntem olarak nar sunuyu görüyor. Nar suyu ağızın içinde bekletildiği zaman kısa sürede ağrı dinecektir. Nar suyuyla günde birkaç kez gargara yapmak faydalı olacaktır.
Diş ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemler
Dişler fırçalandıktan sonra, ağızda yabancı madde bulunmadığından emin olarak ağrıyan kısmın yatışıp uyuşması için etkili olan bitkisel ürünler kullanmakta fayda vardır. Bu ürünler şunlardır;
1- Karanfil yağı
   Pamuğa dökülen karanfil yağı ağrıyan bölgeye uygulanarak ağrı hafifletilebilir. Aynı zamanda suya katılan karanfil yağıyla gargara yapmak da etkili olacaktır.
2- Vanilya özü
   Vanilya özünün içinde bulunan ekstrat isimli madde ağrıyı hafifletir. Bundan dolayı ağrıyan bölgeye günde birkaç defa pamukla uygulamak faydalıdır.
3- Nane çayı
   Nane yapraklarıyla kaynatılıp soğutulan çay ağrı bölgesine uygulandığında o bölge rahatlar.

Diş ağrısını hızlı kesen yöntemler nelerdir?
Diş ağrısını hızlı kesen yöntemler şunlardır;
- Diş fırçalaması
- Sirkeli ve tuzlu su karışımıyla gargara
- Ağrı bölgesine buz uygulanması
- Karanfil yağı ya da karanfil
- Sarımsakla tampon
- Zerdeçal ve su ile macun yapmak
- Çörek otu
- Karabiber
Diş ağrısına iyi gelen en etkili yöntem nedir?
Diş ağrısına etkili en iyi yöntem gargaradır. Sirkeli suyla tuzlu suyu karıştırarak yapılan gargara, diş ağrısını uyuşturacak ve zamanla azalmasına neden olacaktır. Dezenfekte etkisinden dolayı dişin bakteri ile mikroplardan arınmasına, şişlik bulunuyorsa şişin azalmasına neden olacaktır. Aynı zamanda buz uygulaması da ağrıyı azaltmakta etkili olacaktır. 
Çürük diş ağrısına iyi gelen yöntem nedir?
Diş fırçalamak en büyük etkiye sahiptir. Düzenli olarak diş fırçalanması dişin çürümesini engeller. Flor içerikli diş macunu kullanımı tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda tuzlu suyla yapılan gargara da çok etkilidir. Ilık tuzlu su hazırlayarak günde üç defa gargara yapılmalı. Yine buz kompresi uygulaması da etkili olacaktır. Ağrının olduğu kısma yanak üzerinden buz uygulanması ağrıyı hafifletecektir.
Hamilelikte diş ağrısına iyi gelen yöntemler
- Düzenli beslenme ve diş fırçalama
- Hamilelikten önce diş kontrollerini düzenli yaptırma
- 20'lik diş probleminin çözülmesi
- Eklem problemleri için gece plağı kullanmak
- Kadın doğum uzmanı tavsiyesiyle kanal tedavisi yaptırmak

diş ağrısına iyi gelen doğal yöntemler diş ağrısına ne iyi gelir