İlave tediye nedir, ne zaman ödenecek? 2021 ilave tediye tarihleri

TAKİP ET

Kamu görevlilerinin gündemini bir süredir meşgul eden ilave tediyenin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Peki ilave tediye nedir, ne zaman ödenecek? İşte 2021 ilave tediye tarihleri...

Reklam
Reklam

Devlet kurumlarında memur olarak görev alan yüzbinlerce vatandaş 2021 yılı ilave tediye tarihleri hakkında son gelişmeleri dakikası dakikasına takip ediyor. Bir çok insan ilave tediye ödemelerinin ne zaman yatırılacağını öğrenmek için arama motorları üzerinden yaptığı araştırmalara hız vermiş durumda. Arama motorlarında en çok aratılan terimlerden birisinin de ‘’2021 ilave tediye tarihleri’’ olması da konunun gündemde nerede aldığını gösteriyor. Peki ilave tediye nedir, ne zaman ödenecek?
İlave Tediye Nedir, Ne Zaman Ödenecek?
İşçi olarak devlet kurumlarında görev alan işçilere yapılan ödemelere ilave tediye adı veriliyor. Bir diğer adı ikramiye olan ilave tediyeler yılın belli zamanlarında ödeniyor.
TBMM’de kabul edilen 6772 sayılı Kanun kapsamında bulunan devlet memuru ve kamu işçilerine 2021 yılı için verilecek ilave tediyenin tarihleri Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. 2021 yılının sonuna iyice yaklaşılmasıyla birlikte ilave tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı sorusu iyice yoğunluk kazanmıştı. Hükümet de yaptığı açıklamalar ile ilave tediye ödemeleri için aralık ayını göstermişti.
Alınan son bilgilere göre 2021 yılının son ilave tediye ödemeleri 17 Aralık 2021 Cuma günü vatandaşa ödenecek.

ilave tediye kamu işçi